Tu și partenerul tău sunteți foarte stresați și vedeți totul în negru? Obiceiuri în doi care vă ajută să vă schimbați optica

Sunteți stresați și vă potențați reciproc starea de spirit. Există de asemenea metode să deveniți mai pozitivi și să mențineți optimismul.

Aveți senzația că sunteți copleșiți, foarte stresați și nu mai știți ce să faceți cu asta. Poate că aveți același nivel de reziliență ori a apărut fenomenul de contagiune în care vă influențați reciproc. Din fericire, influența este și pe pozitiv, nu doar pe negativ, și de asemenea puteți institui anumite reguli sau strategii zilnice care să vă ajute să faceți față mai bine tuturor provocărilor care inerent apar. Deoarece nu puteți evita factorii declanșatori, ci să învățați cum să îi gestionați.


Temele fierbinți

Scopul nu este să nu discutați deloc despre ce e sursă de anxietate, ci să nu dezvoltați până la scenarii catastrofale. Se întâmplă lucruri în lume, în orașul sau țara în care locuiți și nu e adaptativ să trăiți retrași, ca struțul cu capul în nisip. Vă informați reciproc, de exemplu că a început un război într-o anumită zonă sau că sunt revolte într-o anumită capitală, și vă opriți aici. Este în regulă să faceți o listă clară de subiecte trigger pe care să le abordați în această manieră.


Nu vă alimentați reciproc

Când unul începe și croșetează mental o rețea de gânduri negative, desigur cu deznodământ oribil, celălalt îi reflectă procesul și nu se angajează în continuarea lui. Schimbați subiectul, ieșiți la o plimbare, faceți anumite treburi casnice, orice ar putea fi o distragere care să nu mai permită minții să fie ocupată cu scenariile negative.

Atenție la critică

Când deja stresul e la cote mari, să înceapă o tiradă de critici nu va avea niciun rezultat bun sau constructiv. Critica în general scade stima de sine, încrederea în forțele propriii, două elemente utile în gestionarea stresului. Care este formularea prin care vă puteți transmite reciproc un feedback cu lucruri ce necesită o îmbunătățire, fără să aibă o conotație umilitoare sau critică? În final, fiecare știe cum ar fi bine pentru el să primească o observație.

Obiective de creștere

Care sunt lucrurile acelea care vă aduc relaxare, bucurie, o stare de bine? Începeți să le puneți în practică. Ce obiective realiste v-ar face să vă simțiți mai în siguranță, protejați? Poate să puneți lunar într-un cont de economii o sumă cât de mică? Ce ar putea să contureze un obiectiv de dezvoltare personală sau în cuplu, în doi? Care sunt lecțiile pe care le puteți extrage din tot ceea ce ați făcut până acum? Ce a funcționat și ce nu? De ce? Care sunt pasiunile ce ar fi valoroase în deconectarea de la agitația cotidiană?


Mediul social

Cum sunt întâlnirile cu prietenii sau cu familia? Experimentați momente plăcute, aveți conversații frumoase, interesante? Sau mai degrabă vă confruntați cu o tiradă de nemulțumiri? În care tot ce auziți este cât de greu e, povești triste și plecați de la reuniunea respectivă mai încordați decât ați venit? Selectați-vă mai bine mediul social, alegeți să petreceți timp cu persoane pozitive și pune-ți celor dragi limite în ceea ce privește negativitatea. Dacă te gândești mai bine, de fapt sunteți destul de izolați? Conectarea emoțională cu persoanele importante pentru voi reprezintă o adevărată resursă în gestionarea stresului.


La cine puteți apela?

Oare starea de stres nu este asociată cu o supraîncărcare? Doriți să faceți voi singuri tot? Vă încăpățânați în acest sens și de aici mai e un pas până la un grad înalt de stres sau epuizare. Concepeți un plan în care să vedeți pe ce probleme puteți cere ajutorul și cui, inclusiv cum să vă ajutați între voi echitabil, ce este o prioritate și ce nu este. Apelați cu încredere și la tehnici de respirație, meditație, yoga, a primi ajutor are multiple nuanțe.


Citește și:
Ai greșit față de partenerul tău? Cum gestionezi vinovăția și faci din greșeală o resursă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle