Trăsături de caracter utile pe timp de criză. Te ajută să gestionezi stresul mai bine

Ce te face să gestionezi stresul mai bine decât alte persoane? Anumite calități pe care le ai deja, ori pe care poți să le dobândești. Nu e timpul pierdut!

Trăsături de caracter utile pe timp de criză. Te ajută să gestionezi stresul mai bine

Reziliența este felul în care faci față momentelor delicate, este cea care te ajută să gestionezi stresul. Evident, pandemia cu Coronavirus depășește demult termenul de delicat. Instinctul de supraviețuire se activează, dar unele trăsături sunt mai folositoare decât altele.

Recunoștință ca să gestionezi stresul


În această perioadă ai absolut toate motivele să te plângi. Însă, dacă faci asta, te vei încărca emoțional din ce în ce mai mult. Calitatea vieții tale este afectată de situația actuală, de ce să mai pui și tu singură sare pe rană? Dacă practici recunoștința ieși din zona de negativitate și îți obișnuiești creierul să trăiască emoții pozitive. Pentru ce să fii recunoscătoare?

Pentru medicii care se luptă în spitale cu sutele de cazuri de Coronavirus, pentru alimentele și medicamentele pe care le poți cumpăra, pentru serviciul pe care îl ai. Poți să îți mulțumești ție dacă ai economisit pentru zile negre. Fii recunoscătoare pentru faptul că ai acces la informație și la resurse. Ai internet, televiziune, apă curentă, căldură, ajungi imediat la magazin dacă ai nevoie de ceva. Unii oameni nu sunt așa de norocoși. Fii recunoscătoare pentru familia pe care o ai, pentru prieteni. Nu în ultimul rând… fii recunoscătoare pentru că trăiești.

Exersează generozitatea

Generozitatea poate îmbrăca nenumărate forme. Suni prieteni care locuiesc singuri sau care nu mai au familie. Prin urmare suportul emoțional este limitat pentru ei. Iei contactul regulat cu propria ta familie, cu bunicii. Un prieten a fost puternic afectat profesional de pandemie? Îl poți împrumuta cu bani. Vecinii tăi în vârstă nu au pe nimeni? Când mergi la cumpărături pentru tine, ia și pentru ei alimentele necesare. Donează unui adăpost de animale un sac de mâncare, conserve sau bani. Donează pentru cauze umanitare.

Speranța te ajută să gestionezi stresul

Varianta corectă, spun specialiștii, este să fii optimist-realist. Da, la un moment dat vom trece peste pandemia de Coronavirus. Păstrează-ți speranța pentru vremuri mai bune, având un comportament cumpătat care te va ajuta în perioadele mai dificile. Ce hrănește speranța? Autoritățile au luat foarte în serios Coronavirus și au impus măsuri adecvate. La nivel internațional se caută vaccinul pentru Covid-19, oamenii în general dau dovadă de responsabilitate (chiar dacă există și comportamente scandaloase). Perioada aceasta ne obligă să stăm mai mult cu familiile, ne provoacă la introspecție și o reorganizare a priorităților și valorilor în viață. Ironic, este o foarte bună ocazie de creștere personală.

Dezvoltă-ți adaptabilitatea

Capacitatea de a te reinventa, de a găsi soluții, de a te adapta este foarte utilă. Uneori poți face asta de una singură, ori alături de apropiați. Creativitatea este un atuu puternic chiar și când vrei să-ți gestionezi stresul. Întrucât orice soluție pentru orice problemă, cât de mică, îți va crește încrederea în tine și-ți va da curajul să accesezi situații mai complexe.

Citește și:
Nu-ți mai hrăni fricile! 8 metode să gestionezi panica produsă de Coronavirus

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle