Trăsături de caracter esențiale care te vor ajuta să alegi mai corect un partener de cuplu

Sunt unele trăsături pe care le ai deja sau pe care le poți cultiva conștient. Beneficiul? O relație mai bună cu tine și cei dragi.

Trăsături de caracter esențiale care te vor ajuta să alegi mai corect un partener de cuplu

Se poate ca unele aspecte ale felului tău de a fi să devină trăsături foarte importante care au rolul de a filtra informațiile despre bărbații pe care îi întâlnești. Și apoi de a decide cine este cu adevărat potrivit și cine este de-a dreptul timp pierdut. Iar pentru toate astea ai nevoie de expunere, disponibilitate, realism și participare la jocul seducției.

Concentrarea…

… e un termen pe care eventual îl asociezi cu studiul, dar aici este vorba despre concentrarea pe obiectiv. Iar obiectivul nu înseamnă să te căsătorești, să faci cea mai bună partidă financiară, să fii într-o relație oricum ar fi ea. Ci obiectivul este de a menține pe listă persoane cu adevărat disponibile emoțional, care au nevoi emoționale similare cu ale tale. Adică de a nu te pierde în jungla întâlnirilor cu persoane care vor doar sex, vânează trofee. Sigur că nu ai de unde să știi dacă o relație va merge sau nu între voi, dacă puteți construi împreună un viitor. În același timp e important cine participă la cursă. E ca și cum la o cursă de viteză aleargă un melc și un iepure.

Răbdarea

Când ți-ai pierdut răbdarea nu este exclus să alegi din impuls sau chiar din teamă, din disperare. Tu știi foarte bine că mai rea decât singurătatea este singurătatea în doi, iar partenerul aduce liniște, echilibru, bucurie sau este o sursă prolifică de stres, dezamăgire, frustrare. Răbdarea te va ajuta să alegi mai corect și mai conștient, fără să te pripești. Răbdarea va fi utilă în procesul de descoperire reciprocă și nu presupune presiune pusă atât pe tine cât și pe partener.

Realismul

Să ai un vis frumos, o imagine ideală, un film de dragoste care tot rulează în minte poate fi… simpatic până la un punct. Un fel de poveste cu zâne și prințese care în copilărie îți aducea mare bucurie și te încântă și acum. Doar știi și tu cât de relaxată te simți după un film sau serial romantic. Dar când suprapui filmul acesta peste realitate se conturează un mare pericol. Acela de a nu te mai raporta la ce este și ce se întâmplă în prezent. Refuzi cumva realitatea și ești prinsă într-un soi de gândire magică sau basm, te minți singură despre ceea ce se petrece de fapt. Realismul este instrumentul principal pentru radiografierea realității.

Integritatea ta…

… vine ca un barometru moral și o formă de onestitate ce te scoate din diverse încurcături. Integritatea te împiedică să începi o relație cu un bărbat însurat și să petreci câțiva ani buni în suferință așteptând ca el să devină doar al tău. Integritatea te aduce mai în contact cu tine și ce ai tu nevoie emoțional, te ajută să te vezi mai bine. Integritatea ta ajunge proiectată și pe persoana din fața ta încât să ai aceleași cerințe despre onestitate, adevăr, principii și valori solide, coloană vertebrală și capacitatea de a spune nu în situații foarte tentante dar cu mare potențial vătămător.

Citește și:
Cum te comporți cu banii te comporți și în cuplu! Asemănări uimitoare care îți indică ce e util să schimbi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle