Top 10 cele mai bune filme cu adolescenți din toate timpurile

Adolescența este o temă care a fost explorată în multiple filme și sub diferite perspective.

Perioada adolescenței și tot soiul de provocări și transformări prin care trec persoanele tinere au fascinat mereu publicul, astfel că sunt destule filme care au abordat din plin aceste subiecte. 

1. The Craft

În The Craft, filmul din 1996, au jucat Robin Tunney, Fairuza Balk, Neve Campbell și Breckin Meyer. Sarah Bailey este o adolescentă venită din San Francisco. Ea merge la un liceu catolic, acolo unde nu pare să aibă o relație tocmai bună cu noii ei colegi de clasă. În tot acest context, își fac apariția și câteva fenomene stranii, care perturbă atmosfera liceului. 

2. The Edge of Seventeen

În filmul The Edge of Seventeen, Nadine, jucată de Hailee Steinfeld, trece prin sentimente contradictorii atunci când fratele ei iese cu prietena ei cea mai bună, Krista, interpretată de Haley Lu Richardson. Această situație stârnește multe tensiuni în relația de prietenie dintre Nadine și Krista. 

3. Election

Reese Witherspoon și Matthew Broderick au jucat în filmul Election. Actrița a fost apreciată pentru felul în care a interpretat-o pe Tracy Flick, care luptă să câștige alegerile pentru poziția de președintă a clasei. Însă, planurile ei par să fie puse în pericol de profesorul Jim McAllister.

4. Heathers

Winona Ryder și Christian Slater i-au jucat pe Veronica Sawyer și Jason ‘J.D.’ Dean în filmul Heathers din 1988. Ne întâlnim în peliculă cu mai multe fete populare dintr-un liceu din Statele Unite care își terorizează colegii de clasă. Alături de un nou student care li se alătură, ajung să comită infracțiuni grave. Chiar dacă își dau seama că este greșit ceea ce fac, le este greu să părăsească grupul în acel moment.

5. Pretty In Pink

Pretty In Pink ne arată o poveste de dragoste neîmpărtășită între adolescenți. Duckie a avut mereu sentimente față de Andie, dar ea cunoaște pe altcineva, mai exact pe Blane. Astfel, trebuie să facă o alegere grea în viața ei sentimentală, totul întâmplându-se pe fondul presiunilor din liceu. 

6. Say Anything…

Say Anything… îi are în distribuție pe John Cusack și Ione Skye. În această dramă romantică scrisă și regizată de Cameron Crowe, Lloyd Dobler vrea să o cucerească pe Diane Court, însă el trebuie să facă față stricteții tatălui său, care își dorește ca fiica lui să plece în Anglia cu bursă.

7. Eighth Grade

Bo Burnham și-a făcut debutul în regie cu filmul Eighth Grade, pe care l-a și scris. Elsie Fisher o interpretează pe eleva Kayla, care experimentează emoții intense înainte de a începe liceul. Eighth Grade ne mai arată și lupta protagonistei cu problemele de sănătate mintală, dar și alte subiecte, precum sexualitatea și consimțământul. 

8. Fast Times At Ridgemont High

În filmul Fast Times At Ridgemont High regizat de Amy Heckerling, asistăm la experiențele unor elevi de liceu din sudul Californiei, de la droguri, dragoste, sex și provocările pe care le depășesc pe parcursul dezvoltării lor. În peliculă au jucat Jennifer Jason Leigh, Sean Penn, Robert Romanus, Judge Reinhold și Robert Romanus.

9. Grease

Celebrul film Grease regizat de Randal Kleiser i-a avut drept protagoniști pe Olivia Newton-John și John Travolta. Pelicula ne arată povestea de dragoste trăită de Sandy și Danny pe parcursul unei veri, poveste care se reaprinde în momentul în care se reîntâlnesc la același liceu. 

10. Mean Girls

Avându-le în rolurile principale pe Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amy Poehler și Tina Fey, filmul Mean Girls este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute când vine vorba de pelicule care abordează tematica experiențelor trăite de adolescenți. Filmul urmărește o tânără, care vine într-un liceu nou, și întâmplările care apar în viața ei, încercând să se adapteze și să își găsească grupul. 

Citește și:
10 vedete care și-au început cariera în actorie din întâmplare

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle