Toamna se pârguiesc fructele și înfloresc stagiunile

Ieșirea din paralizia provocată de pandemie e încă timidă și restricționată. Dar a început. Tocmai s-a încheiat cel mai important eveniment cultural al României, Festivalul international George Enescu.

Toamna se pârguiesc fructele și înfloresc stagiunile

Sunt evenimente în desfășurare și, sperăm noi, se vor mai adăuga. Singura problemă va rămâne participarea noastră. E clar ca lumina zilei că doar creșterea procentului de vaccinați va deschide larg porțile cinematografelor, teatrelor, expozițiilor etc. De exemplu, în țările unde rata de vaccinare a trecut de 80%, inclusiv stadioanele sînt umplute la capacitate maximă, nu numai sălile de spectacol.

Deci, pentru cei care iubesc artele spectacolului, arta, în general, vaccinul este și mijlocul prin care își pot urma pasiunea. Ba, mai mult, îi ajutăm și pe cei care, din motive medicale, nu se pot vaccina. Revenirea și la recomandările online, întrerupte abrupt anul trecut, alături de cele din ediția tipărită, este deja normală. Deci, trebuie citite la pachet. Și, mai important, este să citiți regulile de intrare în săli înainte de a cumpăra bilete!

ATENEUL ROMÂN, octombrie este luna inaugural a stagiunii și pentru că programul e superb insist puțin asupra lui.

  • 07,08.Ora 19.00. Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Leo Hussain. Program:

„Serenity (O Magnum Mysterium)” pentru cor a cappella de Ola Gjeilo, solo vioară Rafael Butaru. Este o ocompoziție corală contemporană care adună atâta frumusețe că, pur și simplu, chiar îți provoacă o stare de liniște, o pace interioară. Ola Gjeilo este compozitor și pianist norvegian, actualmente stabilit în SUA. Vocile corului înseamnă foarte mult pentru compozițiile sale care te hrănesc cu o putere misterioasă plecată din construcții simfonice clasice și moderne, în același timp.
„Simfonia nr. 9, în re minor, op. 125” de L.v. Beethoven. Nu mai este nevoie de nicio prezentare, dar importanți sînt soliștii, voci semnificative în peisajul liric românesc: soprana Diana Țugui, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Daniel Magdal și baritonul Ionuț Pascu, alături de corul condus de neobositul Iosif Ion Prunner.

  • 14, 15. Ora: 19.00 OCFGE, dirijor Christian Badea. Programul este W.A. Mozart in full.

„Mica serenadă, în sol major, KV525”
„Simfonia nr. 36, în do major, KV 425, Linz”
Simplu, e Mozart, e vremea de visare. Nicio zi nu se poate încheia mai frumos decât ziua în care seara asculți Mozart.

OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ TIMIȘOARA are pentru iubitorii de muzică barocă, dar și pentru fanii montărilor lui Siviu Purcărete, un spectacol special.

20. Ora:19.00, în cadrul Festivalului international „Timișoara Muzicală”, ediția a XLV, se prezintă spectacolul LA SERVA PADRONA muzica: Giovanni Battista Pergolesi, libretul: Gennaro Federico. Este o opera bufă într-un act, o farsă în celebru triunghi amoros, unde, ca și în alte ploturi de opera, servantul joacă un rol primordial. Seara promite muzică de calitate și distracție.

Text și foto: Dana Cristescu

Citește și:
10 staruri care au avut salarii impresionante la o vârstă fragedă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle