Tipuri de parteneră de care fiecare bărbat fuge la un moment dat

Există anumite tipuri de parteneră de cuplu care involuntar sabotează relația. Problema? Comportamentele extreme, fie că sunt negative sau pozitive.

Tipuri de parteneră de care fiecare bărbat fuge la un moment dat

Așa cum tu și prietenele tale ați discutat intens despre asta de-a lungul timpului și aveți în minte un portret robot al bărbatului pe care să îl evitați, există unele tipuri de parteneră care sperie încă de la început sau pe parcursul relației impactează negativ cuplul, până la despărțire. În spate pot fi bune intenții, frici copleșitoare sau impulsuri necontrolate la timp.

Cuvinte grele

Nu trebuie să ai cuvintele ca limbaj al iubirii ca să fii rănit profund de aceste afirmații. Ce se întâmplă? În timpul unui conflict aprins partenera aruncă vorbe foarte grele susținute și de tonalitate, limbajul corpului, mimică. De tipul tu mi-ai distrus viața, mai bine nu te întâlneam, mi-ai distrus fiecare vis, te urăsc, ești un om de nimic etc. Și chiar dacă ulterior își cere scuze, virulența exprimării, repetarea aceluiași tipar de fiecare dată macină conexiunea emoțională din cuplu. Pe lângă latura extremă mai poate exista și varianta de jigniri constante, cumva la ordinea zilei, în care să nu fie utilizați termeni scandaloși. Etichete indezirabile care sunt clar o jignire, dar pe care ea le consideră banale.

Neasumarea responsabilității

Niciodată nu recunoaște nimic. Nu poartă responsabilitatea pentru nimic. Partenerul este de vină, din cauza lui acționează astfel. Mai mult, după ce a avut un comportament deranjant pentru care i se atrage atenția, urmează o altă abordare foarte dramatică pentru a acoperi primul gest nepotrivit. O modalitate de manipulare prin care să își acopere urmele.

Critica

Este ca și cum partenera pornește la volum maxim același refren, ca într-o buclă. Permanent nemulțumită afișează o abordare plină de critică, cicălitoare, fără mize serioase sau reproșuri venite dintr-o dezamăgire profundă. Mai degrabă aici este vorba despre foarte mult control pe care vrea să îl obțină de regulă inconștient prin insistență și invalidare. Poate că în alte relații asta a dat rezultat să primească ceea ce vrea, asta a văzut ca dinamică relațională în copilărie la părinții săi.

Vrea totul pentru sine

Tot timpul partenerului, toată atenția și energia lui. Apar inclusiv gelozii, pe familia lui de origine, pe copilul din altă căsătorie dacă are, pe prietenii săi vechi, pe orice femeie respiră în imediata lui vecinătate. Nu acceptă ca partenerul să facă ceva în afara cuplului, să aibă timp personal sau hobby-uri de care să se bucure singur. Chiar dacă abordarea lui ar fi una sănătoasă, echilibrată, în care să fie prioritizat cuplul, partenera nu acceptă să mai existe și altcineva în viața bărbatului ei, nici măcar… el.

Egoismul

Ca și cum partenerul s-a născut doar pentru a-i face pe plac femeii de lângă el, a o trata ca pe o regină. Această tipologie de parteneră nu ia nicio secundă în calcul ce vrea și celălalt, ce i-ar plăcea, ce i-ar aduce satisfacție, ce reprezintă un disconfort. Calcă pe cadavre pentru a obține ceea ce își dorește, inclusiv peste partenerul său, obiectivele, pasiunile sau starea lui de bine. Comportamentele sunt pregnant îndreptățite, egoiste, lipsite de empatie.

Citește și:
Tipuri de relații de cuplu unde nu are sens să dai a doua șansă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle