Tipuri de manipulări ale partenerului pe care chiar îți dorești sincer să le crezi

Aceste manipulări în cuplu ți-ai dori mult să fie reale și te străduiești să le crezi. În realitate reprezintă semnale de alarmă.

Tipuri de manipulări ale partenerului pe care chiar îți dorești sincer să le crezi

Un set de manipulări care mai degrabă sunt folosite în perioada de început, când partenerul se străduiește să te cucerească. Alături de acestea, declarații ample parte dintr-un bombardament cu iubire, mai sunt și gesturi multiple în ceea ce privește oferirea de flori, cadouri, atingeri fizice care sunt plăcute, precum îmbrățișări, mângâieri, săruturi, dar în exces. Ce ar face partea ta rațională să se îndoiască de aceste declarații manipulative și să le vadă drept semnale de alarmă? Caracterul lor absolut și lipsa cunoașterii personale. 

Tu ești cea specială

Toate femeile pe care le-a cunoscut până acum au fost banale, neimportante, de niciuna nu s-a îndrăgostit așa cum s-a îndrăgostit acum de tine. Din start comparația nu este una sănătoasă. Vorbim de vârste diferite, persoane și povești diferite. Să vorbească urât despre foste, să le minimizeze ca tu să te simți bine și să fii convinsă de intențiile lui, arată că e foarte probabil să se repete istoria și cu tine. Sau că e acolo un grad de evitare emoțională. Nu s-a implicat niciodată cu adevărat în relație cu nicio femeie, deși are 30+, și tu să fii prima cu care se implică?

Secretele le împărtășește numai cu tine

Din nou tu ești singura cu care discută astfel de lucruri, singura în fața căreia s-a deschis, a fost complet onest și doar tu cunoști acele detalii despre el. Dar cum rămâne cu prietenii, familia, alte conexiuni în afară de cuplu pe care le exersăm zilnic și ne împlinesc nevoile emoționale? Ca și mai sus, cât de real și autentic poate construi intimitatea emoțională pe care până la tine a evitat-o? Până să te cunoască pe tine mințea, dacă doar cu tine a fost complet onest?

Presiunea de a livra

Acest piedestal pe care afirmă că te-a pus, și jură că îl meriți din plin, vine la pachet și cu responsabilități și o listă de lucruri pe care e musai să le bifezi. Adică să fii femeia perfectă, minunată ca nu cumva să fii retrogradată. Respectiv nu ai voie să greșești, să îl superi, să îi trezești altfel de emoții decât cele pozitive.

Totul e pentru tine

Responsabilitatea relației e ca atare transferată complet către tine. Tot ceea ce face el, fie că este de natură pozitivă sau negativă are legătură cu tine. Ca și cum el nu are liber arbitru și nu își poate controla impulsurile sau comportamentele.

Ce mă bucur că nu ești…

Și aici inserezi tu înșiruirea de caracteristici pe care a spus-o dintr-o suflare. Celelalte au fost egoiste, dramatice, geloase, controloare etc. și el o victimă a modului în care ele s-au comportat, fără să le fi alimentat sau să fii întreținut în vreun fel dinamica nesănătoasă. Ceea ce evident este imposibil, deoarece fiecare are partea lui de contribuție în dinamică. În același timp, ceea ce tu interpretezi ca fiind un compliment e de fapt un manual de utilizare. Dacă îți dorești să fiți împreună sub nicio formă nu trebuie să te comporți în maniera descrisă. Evident că fiecare are limitele proprii, dar de exemplu un comportament rezonabil, reasigurări rezonabile calmează o gelozie ce ar putea escalada. E muncă de echipă. Manualul de utilizare duce la munca de una singură.

Citește și:
Părinții tăi au fost foarte critici și exigenți? Cum te afectează asta la maturitate în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle