Tipuri de gândire negativă care îți distrug șansele de a avea o relație de cuplu

Aceste variante de gândire negativă îți sabotează actuala relație de cuplu sau pe cele viitoare. Ce să scoți din mintea ta, căci nu te ajută deloc.

Tipuri de gândire negativă care îți distrug șansele de a avea o relație de cuplu

Ești ceea ce gândești? Deloc departe de adevăr! Ceea ce îți spui despre tine va deveni o lege interioară după care te ghidezi și care poate funcționa în avantajul sau dezavantajul tău. Iar asta se raportează cât se poate de explicit și în cuplu. Așadar, e important pentru sănătatea ta emoțională și relațională să blochezi aceste tipuri de gânduri negative.

Că nu ești suficient de…

… frumoasă, deșteaptă, bogată, de succes, valoroasă, tânără etc. Practic te poziționezi undeva la un nivel inferior, ceea ce te va face să te simți rău emoțional, nemulțumită de tine și să-ți contești constant calitățile. Când faci asta stima ta de sine scade vertiginos, și poți avea tendința să accepți tot felul de comportamente abuzive nu doar din partea bărbaților cu care ești în cuplu, ci, până la urmă, din partea oricui. Plus că atunci când nu te simți valoroasă ai senzația că nu ești suficient de bună pentru nimeni, și ca atare să fugi chiar tu din calea iubirii.

Că nu ai încredere în nimeni

Da, încrederea se câștigă, dar ea se și acordă într-o anumită măsură. E foarte obositor pentru celălalt să simtă că are o lupă ațintită deasupra sa și constant trebuie să dovedească faptul că e de încredere. Ai fost dezamăgită, poate că în relații trecute sau chiar în relații de prietenie. Dar nu toți oamenii au comportamente îndoielnice, iar tocmai prin această gardă ridicată la maxim nu vei permite nimănui să se apropie. Și nici nu te vei simți bine sau confortabil, căci vei fi mereu în alertă, căutând semnalele de alarmă.

Vei da greș din nou

Nu poți spune că ai făcut cele mai fericite alegeri în ceea ce privește bărbații. Ok, ce ai învățat din aceste experiențe? Ce poți pune în practică pentru a nu ajunge la același deznodământ? Și dacă nici acest partener nu este cel potrivit care sunt resursele ce în trecut te-au ajutat să depășești momentele dificile? Până la urmă cam așa stau lucrurile… ca să găsești prințul este necesar să săruți mai multe broaște.

El te va judeca

În spatele acestui gând poate fi și perfecționismul tău sau teama abordată mai sus, că nu ești suficient de bună. Sau proiectezi asupra lui acea parte din tine care îi judecă pe ceilalți. Și dacă este foarte critic, judecă fiecare aspect al existenței tale e bine să afli asta din timp. Ca să pui limita necesară sau ca să pleci.

E prea târziu pentru iubire

Există persoane care se recăsătoresc chiar și la bătrânețe, după ce au rămas văduve. Vârsta este doar un număr, iar iubirea nu are limită de vârstă. Și ce dacă vii la pachet cu un divorț, un copil, rate etc? Toate acestea fac parte din etapa vieții în care te afli, și cu siguranță nu doar tu…

Mie nu mi se întâmplă niciodată nimic bun

Greu de crezut asta, chiar dacă poate nu ai avut o viață ușoară. Ești atât de concentrată pe negativ încât nu observi că tu ai rămas în echipă, în timp ce alți colegi au fost concediați. Ai găsit apartamentul acela la care visai, ai câțiva prieteni buni pe care te poți baza oricând etc. Ai auzit de profețiile autoîmplinite sau de legea atracției? Atragi ceea ce gândești dacă te setezi mental în acea direcție, valabil și pe pozitiv!

Citește și:
Comportamente care îți dovedesc că nu este un partener de cuplu loial

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle