Tipuri de atracție mai importante și mai puternice decât atracția fizică

Aceste tipuri de atracție pun bazele unei relații sănătoase și cresc pe termen lung gradul de satisfacție în cuplu.

Ți se pare că până acum ai simțit atracție numai pentru partenerii nepotriviți? Asta pentru că aveai tendința să te îndrepți către ce era familiar, chiar și un familiar dăunător cu mare potențial să te rănească. Și de ce ai face asta? Pentru că de-a lungul vieții, începând încă din copilărie, ai perfecționat inconștient modalități de a face față tocmai acestor situații dureroase, persoanelor care te pot abandona, care să nu țină cont de ceea ce ai și tu nevoie. Iar când întâlnești ceva similar ai deja în setările emoționale și mintale harta după care să te ghidezi. Vrei să procedezi, conștient, diferit. Ancorează-te puternic în realitate și observă acele aspecte pe care până acum le ignorai.


Valorile

Ele nu sunt reprezentate de hobby-uri sau alte lucruri pe care le aveți în comun. Sigur că ajută să vă placă să petreceți timpul liber în același mod, contribuie la un soi de camaraderie sau doi copii liberi și fericiți care zburdă și se joacă împreună. Dar asta poate fi ceva de suprafață care să nu lege în profunzime. Valori morale similare creează fundația relației și poți fi impresionată, să admiri structura morală a persoanei pe care o întâlnești sau te curtează. Iar aceste valori să îți dea un sentiment de siguranță semnificativ.


Autenticitatea

Un partener autentic, ale cărui vorbe sunt probate de fapte, te va face să ai încredere în el. Nu îți vei pune problema că te minte, că joacă un rol. Gradul de predictibilitate în relație va fi unul foarte ridicat, căci el chiar este cine spune că este, și știi foarte bine la ce să te aștepți din partea lui. Liniștitor, nu?

Stima de sine ridicată

Poate că nu arată grozav, dar e de-a dreptul magnetic. Un magnetism dat de încrederea în forțele proprii, în capacitățile pe care le are, sentimentul evident că se percepe ca o persoană valoroasă. Nu este un ego gonflat din narcisism, ci partenerul acesta potențial știe cine este și ce poate. Cu ce te ajută faptul că stă bine cu stima de sine? Nu are furtuni interioare care să te devasteze și pe tine ca victimă colaterală. Nu te va epuiza emoțional cu drame și dramatism din care să rezulte că tu chiar îl iubești. Nu va căuta validări în exterior. Nu se va duce spre alte femei ca să primească atenție și să se simtă important. E în contact cu propriile emoții, nevoi și cere ca atare fără să trebuiască să îi citești tu gândurile sau să îi traduci cum poți limbajul nonverbal.


Umorul

Aici e necesar să faci anumite diferențe. Umorul ca modalitate de a face față, mod de coping, de a ieși din situații dificile fără să implice o asumare a responsabilității pentru faptele sale. Umorul ca zid emoțional, în care ia mai tot în derâdere, tocmai ca să nu se apropie mai mult sufletește. Umorul ca parte din love bombing în care de la început te copleșește cu afecțiune și propuneri de viitor de parcă e extraordinar de îndrăgostit de tine, deși vă cunoașteți de puțină vreme. Și umorul ca atitudine relaxată asupra vieții. Dorința de a se simți bine și a te simți și tu bine, în largul tău. De a crea o atmosferă plăcută, nu încărcată de negativitate. În care să te simți confortabil, că te încarci în prezența lui, nu că te dor mușchii de încordare.


Conexiunea

Acea legătură invizibilă dintre voi care se poate realiza doar când amândoi vă permiteți să deveniți vulnerabili. Nu poartă măști, nu joacă jocuri psihologice, nu se preface disponibil emoțional deși nu e. Nu este conexiunea intelectuală utilă și ea pentru stimularea atracției, este una sufletească.

Citește și:
Ai un tipar de parteneri care profită de tine? De ce se întâmplă asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle