Tipuri de așteptări în cuplu la care ai tot dreptul să nu faci compromisuri

Sunt așteptări în cuplu care nu te fac îndreptățită sau egoistă. Ci este sănătos ca ele să fie împlinite în relație cu partenerul tău.

Tipuri de așteptări în cuplu la care ai tot dreptul să nu faci compromisuri

Se spune că dacă ai prea multe așteptări în cuplu vei fi dezamăgită, iar secretul este să duci o viață fără așteptări. Oare cum ar fi asta posibil? Dar dacă aceste așteptări nu devin vise despre cum te va lua el de soție sau îți va face surprize fabuloase? Ci se cristalizează într-un nivel de interacțiune care să fie configurat în funcție de nevoile tale emoționale profunde?

Onestitate

Nu doar să nu te mintă și să existe un capital de încredere firesc, ci să fie cu adevărat onest în ceea ce privește intențiile pe care le are în legătură cu tine. Să nu te păcălească, să nu îți creeze niște așteptări care sunt false. Vrea să vedeți dacă puteți construi o relație pe termen lung, stabilă, serioasă? Sau vrea mai degrabă o prietenie cu beneficii? E important să știi și tu regulile jocului, pentru a vedea dacă vrei să îl joci sau nu.

Să te schimbe…

… în ceea ce nu ești intră în coliziune cu nevoia ta de a fi acceptată și înțeleasă. Nu ești o jucărie stricată pe care el să o repare și nici o piesă de mobilier pe care să o redefinească așa cum îi place. Evoluția, creșterea personală este în mod cert de dorit, dar în funcție de rigorile tale, nu conform planului partenerului.

Egalitate

Este sănătos să fie împărțite în mod echitabil toate responsabilitățile, de la cele casnice, până la cele legate de creșterea și educarea copiilor, cele financiare etc. Se poate ca o perspectivă tradiționalistă să pună prea multe dintre aceste responsabilități pe umerii tăi. Iar o atitudine superioară, arogantă, critică din partea partenerului, în care nu te plasează pe aceeași treaptă cu el ci la un nivel inferior, să accentueze și mai mult sentimentul de nedreptate sau că nu ești apreciată la adevărata ta valoare.

Respect

Respectul în cuplu nu este negociabil. Ci este o valoare de bază, parte din fundația relației alături de valori și principii comune. Respectul se poate traduce în multiple feluri. Te respect și nu îți vorbesc urât, nu te jignesc, nu te umilesc. Te respect și mă port frumos cu tine, chiar și atunci când furia clocotește. Îți respect părerea, chiar dacă nu sunt de acord cu ea, perspectiva mea e diferită.

Spațiul personal…

… poate fi negat dintr-o acută dorință de control din partea partenerului. Se teme că va fi părăsit, înșelat? Este dominator și pare o instanță supremă ce impune propriile reguli fără să țină cont de ale tale? Granițele difuze sau rigide în orice tip de relație nu sunt sănătoase, în timp ce cele permeabile sunt de dorit.

Citește și:
Îți dorești să ai alături un bărbat puternic? Cum este greșit înțeleasă această trăsătură și totul se poate întoarce împotriva ta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle