De ce e important să aveți diverse activități în cuplu? Pentru că toate acele responsabilități zilnice vă consumă energia. Și aveți nevoie să vă încărcați. Să ieșiți la joacă, să flirtați, să vă redescoperiți, să vă stârniți admirația reciprocă. Să ieșiți din rolul de părinți, dacă aveți copii, și să intrați exclusiv în cel de parteneri de cuplu, de iubiți. Să alungați obișnuința și plictiseala care pot eroda relația. Să construiți noi experiențe și legături emoționale, chiar dacă sunteți împreună de mulți ani.
Proiecte de tipul DIY
Aici nu e vorba despre dărâmat pereți, zugrăvit și schimbat mobila de la bucătărie, ci de proiecte care impun lucrul manual și se pot realiza în echipă. Cumpărați piese vechi de mobilier pe care le recondiționați, construiți voi anumite elemente de design interior sau mobilier. În final le puteți păstra sau le vindeți și suplimentați astfel bugetul familiei.
Experiențe în aer liber
Drumețiile pe munte sunt varianta cea mai lejeră, sau nu, depinde de efort. Dar mai puteți încerca și cățărări, canoe, kiting, parapantă, în funcție de gustul pentru risc și curaj. Sau vă luați biciclete și pedalați pe drumuri rurale, pe munte, ori în parc. Și dacă vă place mult să călătoriți, ce vă oprește să faceți un blog de travel în doi?!
Învățați o limbă străină sau să cântați la un instrument
Ceva care e util, vă pune în valoare talentele, vă crește stima de sine și vă face colegi de bancă… Vă veți face temele împreună, veți repeta împreună, veți forma o echipă de învățăcei care se susțin reciproc.
Cursuri de dans
Așa veți da frâu liber pasiunii și senzualității. Și în același timp vă veți amuza când unul dintre voi va fi caraghios încercând să învețe pași și coregrafii noi. De asemenea, puteți repeta acasă ceea ce învățați la curs, mai mult, veți face senzație la petrecerile cu prietenii!
Cursuri de gătit
Asta dacă sunteți amândoi pasionați de arta culinară. Satisfacția va fi cu atât mai mare dacă aveți o mică grădină unde să cultivați o parte din legumele pe care le veți pune în preparate. Deci muncă în echipă dublă, la un alt nivel. Veți pregăti masa împreună, o veți savura împreună, și, la final, copiii vor fi și ei câștigați.
Bowling, biliard…
… tenis, badminton sau alte jocuri de echipă. Ceea ce vă permite să socializați și cu alte cupluri sau grupuri de prieteni. Mare atenție însă la spiritul competitiv. Din dorința de a câștiga să nu transformați plăcerea jocului într-o luptă, sau din coechipieri să deveniți dușmani declarați.
Citește și:
V-ați neglijat relația de cuplu? Exercițiul de dezvoltare personală care vă poate apropia mai mult
Foto: PR