Tipul de întâlniri care nu necesită efort și au impact pozitiv în relație

Aceste întâlniri presupun a petrece timp de calitate împreună, fără presiunea organizării, dar fiind foarte hrănitoare emoțional.

Tipul de întâlniri care nu necesită efort și au impact pozitiv în relație

Întâlnirile sunt câteodată foarte obositoare. Îți face mare plăcere și bucurie să petreci timp cu persoana dragă, însă uneori toată planificarea pare atât de complicată și un efort așa de mare încât îți vine să te lipsești de întâlnire, doar sunteți împreună de atâta vreme, ce vă mai trebuie. Relația trebuie și ea hrănită. Cum vă ocupați de copii, de serviciu sau afacere, de familia extinsă, e important să îi oferiți și relației un loc prioritar. Doar că pe parcurs tocmai ea poate fi cea neglijată. Un efort conștient cu organizare temeinică în prealabil e foarte bun, iar în același timp aveți la îndemână și ceea ce puteți numi micro-întâlniri.

Momentele de conectare

Ai auzit despre sau ai experimentat vacanțe în locuri superbe alături de partener, 10-14 zile în care te-ai simțit atât de singură în doi și atât de tristă încât nu te-ai putut bucura de peisaj sau activitățile făcute. Practic nu a existat conectare emoțională. Așadar nu e nevoie de ceva fabulos, impresionant ca să îți simți partenerul aproape de sufletul tău, iar micro-întâlnirile dau doze mici de conectare.

Fără presiune

Efortul acela conștient de care vorbeam anterior poate aduce un plus de presiune. Cu cine lăsați copiii, cum gestionați bunicii care îi supraveghează dar nu țin cont deloc de regulile voastre de parenting, unde mergeți etc. Și deși îți dorești să se întâmple te obosește gândul că trebuie să faci toate astea. Micro-întâlnirile sunt spontane și iau presiunea de pe umeri (sau controlul excesiv) ce macină exact conexiunea pe care ți-o dorești atât de mult.

Frecvența mare

Întâlnirile amplu puse la punct, weekend-urile sau vacanțele în doi nu se întâmplă atât de des, ai spune că mai degrabă rar. Dar micro-întâlnirile se pot întâmpla și de mai multe ori pe zi. 10 minute doar voi la cafeaua de dimineață. Îmbrățișări și alte gesturi de tandrețe 5 minute înainte să vă ridicați din pat după ce v-ați trezit. O spontană plimbare prin parc după ce ați plecat de la serviciu întâmplător în același timp. O oră prânzul împreună când mergeți la birou. Un ceai și o discuție seara după ce s-au culcat copiii sau filmul ori documentarul pe care v-ați propus acum ceva vreme să îl vedeți. Există un proverb foarte elocvent în acest caz: fă Rai din ce ai. Și cam asta se petrece și aici. Să utilizați orice ocazie aparent banală ca modalitate de conectare emoțională în cuplu. O trăsătură interesantă este și varietatea. Iar creierul are nevoie de noutate, de varietate. Ce este repetitiv poate plictisi.

Flexibilitatea

Da, te vei simți luată în considerare, văzută, importantă când partenerul ține cont și de programul tău, de nevoile tale. Micro-întâlnirile au drept componentă principală, pe lângă intenția de a identifica și folosi orice ocazie posibilă, tocmai flexibilitatea programului, dar și disponibilitatea. Căci nu este o tragedie dacă o dată vă culcați direct și nu mai rămâneți la acel ceai. Vă umpleți cupa emoțională ori de câte ori se poate, ceea ce scade șansele apariției deprivării emoționale.

Citește și:
Cum faci față în cuplu dacă partenerul tău este narcisist

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle