Timișoara, capăt de linie

Ce-ar fi să facem un mic exercițiu de imaginație și să deplasăm „punctul zero” al istoriei, care aparține în mod normal prezentului, în cu totul alt timp și în cu totul alt loc?

Ce-ar fi să transformăm poveștile oamenilor de ieri sau de azi care au trăit în Timișoara sau doar au vizitat-o, într-o pastilă pentru memorie? Ce-ar fi să descifrăm peste timp visele și așteptările unor oameni legați între ei de fire nevăzute? Cu alte cuvinte, ce-ar fi să descoperim țesătura de vieți și destine care formează, în realitate, ceea ce numim „oraș', sau „țară', sau, pur și simplu „istorie'?

Început în 2008, ciclul de spectacole „Despre România numai de bine', creat de dramaturgul Peca Ștefan și regizoarea Ana Mărgineanu, are o ultimă oprire în orașul unde „duc toate drumurile', după cum scrie autorul. Teatrul Național „Mihai Eminescu' din Timișoara celebrează anul centenar printr-un spectacol al cărui personaj principal este orașul Revoluției. Cu mult umor și cu egală seriozitate, spectacolul cercetează revoluțiile personale și publice care au configurat istoria Timișoarei. Spectacolul, inclus în programul Centenar, a avut primele reprezentații la Sala 2 a Teatrului Național în 15, 16 și 17 decembrie.

Spectacolul închide seria de spectacole dezvoltate în ultimii zece ani de tandemul format din dramaturgul Peca Ștefan și regizoarea Ana Mărgineanu sub titlul „Despre România numai de bine', cercetând cu maximă seriozitate istoria de ieri, de azi (și de mâine) a Timișoarei și o repovestește cu tot atât de mult umor.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle