Ți se spune des că ești o persoană mult prea drăguță? De ce asta nu te ajută deloc într-o relație de cuplu

Să fii o persoană drăguță, iar asta să se întoarcă împotriva ta? Indiferent cu cine ești în cuplu autosabotarea se va repeta.

Ți se spune des că ești o persoană mult prea drăguță? De ce asta nu te ajută deloc într-o relație de cuplu

Oricine te cunoaște spune același lucru despre tine. Că ești o persoană extrem de drăguță, caldă, calmă, te gândești mereu la ceilalți, nu vrei să deranjezi pe nimeni și nu ai nicio problemă să lași foarte mult de la tine. Ești mai mult decât înțelegătoare, adaptabilă, flexibilă, cu mult bun simț, cea mai plăcută companie și interacțiune posibilă. Și, totuși, cum o astfel de descriere elogioasă, pozitivă să te încurce teribil în relațiile de cuplu? Unele persoane pot scoate la iveală și mai mult aceste trăsături, cu altele apar pe pilot automat. Minusul? Te distanțezi de tine, de nevoile tale emoționale, nu ceri și nu pui limite.

Întreții îndreptățirea

Un partener care consideră că lui i se cuvine să fie tratat ca un rege, care nu vede de ce să respecte limite, să negocieze un compromis, va fi menținut în tiparul său de propriul tău tipar de a fi extraordinar de drăguță. Căci a fi drăguță se transformă în subjugare. Adică nu mai contează nevoile, alegerile, emoțiile, dorințele tale, ci doar ale lui.

Deconectarea de sine

Nu mai știi nici tu ce simți ori ce să ceri în acord cu ce simți și ai nevoie. Deoarece te distanțezi de propria persoană fiind concentrată excesiv pe partenerul de cuplu. Acesta poate chiar își dorește o relație asumată, se străduiește să te facă fericită, însă nu știe cum deoarece nu primește ghidajul necesar din partea ta. Sigur că există gesturi de iubire general valabile, dar nu toți oamenii au același limbaj al iubirii. Iar tu ai nevoie să primești punctual în funcție de ierarhia ta personală, unde atingerile, complimentele, serviciile, timpul împreună cu activități și cadourile nu au neapărat această ordine.

Rămâi în idealizare

L-ai pus pe un piedestal. E cel mai bun, e minunat, cel mai grozav partener din lume. Și ești exagerat de drăguță pentru a nu provoca o ceartă, pentru a nu te critica, judeca, pentru a nu produce o ruptură emoțională sau chiar despărțirea. Vrei un climat agreabil și diplomația e la cel mai înalt nivel. Iar prin această diplomație îl menții pe soclu, evitând să te uiți limpede, lucid la minusurile pe care le are, ce greșește, ce comportamente ar fi important pentru tine să corecteze. De asemenea, facilitează comportamentul manipulativ al partenerului pe care nu îl pui la îndoială sau pentru care găsești scuze.

Este epuizant…

… să fii atât de mult în acest mod de a face față unde ești înțelegătoare, cu zâmbetul pe buze și te ignori pe tine pentru el. Epuizarea se traduce prin stări evidente de oboseală, grad redus al plăcerii, insomnie, dificultăți de concentrare, de atenție.

Nu vezi semnalele de alarmă…

… la timp. Ori nu le vezi deloc, de parcă ești legată la ochi cu o eșarfă groasă, ori când le vezi deja ești atât de mult implicată încât devine extrem de dificil să ieși din relație. Și cumva aștepți să se adune atât de multe încât efectiv să nu mai poți, ori să plece el.

Citește și:
Exerciții punctuale pentru a nu-ți mai vedea partenerul doar dintr-o perspectivă pesimistă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle