Ți se pare că partenerul tău te ține la distanță și cochetezi cu despărțirea? Ce să discuți cu el înainte de a lua această decizie

Ești convinsă că despărțirea e aproape și preferi să o inițiezi tu. Dar o decizie impulsivă poate fi înlocuită cu una matură și sănătoasă.

Este destul de evident pentru tine că ceva se întâmplă. Este mai rece, mai retras, nici sexul nu se mai întâmplă atât de des, nu te mai caută aproape deloc peste zi. Dacă locuiți împreună uneori ai senzația că te evită intenționat și parcă ați devenit colegi de apartament. Cu siguranță acest comportament al partenerului nu indică ceva bun și îți poate apăsa butonul de panică pentru abandon. Iar pentru a te proteja alegi să pleci. Și chiar poate fi o decizie foarte înțeleaptă și în acord cu ceea ce ai tu nevoie. Doar că înainte de asta e necesar să stați de vorbă. Astfel încât ce alegi să fie bazat pe realitate, pe un feedback autentic și din partea lui, nu pe ceva ce ți-ai imaginat, de tipul e infidel, nu te iubește etc.


Am observat că…

Dacă începi conversația cu multă furie și multe reproșuri, un partener deja distant se va distanța și mai mult. Sau unul care are o componentă de atac bine dezvoltată se va apăra mai virulent decât l-ai acuzat tu. Plus că se deschide poarta către celebrul nu ai încredere în mine. Fă un pas în spate și intră în rol de observator. Transmite-i efectiv ceea ce observi concret la nivel comportamental, nu ceea ce crezi că el gândește sau face pe ascuns. Apoi întreabă-l ce se întâmplă, care este cauza.


Sunt aici pentru tine și când e greu

Nu evitați discuțiile sensibile, delicate, nu îi respinge vulnerabilitatea. Un partener care crede că trebuie să fie mereu puternic, să rezolve toate problemele, să fie cel mai bun, se va vulnerabiliza foarte greu. Asta pentru că are o relație precară cu propria lui vulnerabilitate pe care îi este greu să o vadă și să o accepte, apoi deoarece se teme să nu fie etichetat negativ de către tine, respins. Așadar îți poți anunța disponibilitatea, iar dacă nu vrea să discutați pur și simplu puteți sta unul lângă altul în tăcere, poate îmbrățișați ori cu o mână pe umăr, oferindu-ți sprijinul în aceste limite.

Reasigurări

S-a speriat că veți deveni un cuplu fuzional? Că el nu va mai avea propria identitate, libertate, spațiu pentru sine? Asigură-l că nu despre asta este o relație, ci despre a construi un spațiu sigur pentru amândoi în termenii ambilor. Are o perioadă foarte proastă din punct de vedere financiar, e foarte stresat, se teme că va fi dat afară și tu vei pleca? Subliniază încă o dată sprijinul tău și că o relație înseamnă doi oameni care sunt alături și în momentele dificile, nu doar atunci când e vorba de distracție, cadouri și vacanțe. Că ritmul dezvoltării relației nu va fi unul forțat, ci negociat în doi.


Ce ai tu nevoie și ce are el nevoie?

O relație de cuplu o abordăm și in termeni de nevoi emoționale, dacă voi puteți să vă armonizați diferențele, să depuneți efort unul pentru celălalt și pentru relație astfel încât acele nevoi să fie cu adevărat împlinite. Ce are nevoie partenerul din partea ta? Cum puteți defini concret și aplicabil acele lucruri? Apoi viceversa.

Citește și:
Greșeli pe care le faceți în cuplu atunci când vă comunicați nevoile emoționale

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle