Te gândești că partenerul tău e infidel, dar aceste comportamente pot ascunde altfel de probleme grave

Primul lucru care îți trece prin minte este că partenerul a devenit infidel. Dar acesta nu este singurul scenariu negativ posibil.

Te gândești că partenerul tău e infidel, dar aceste comportamente pot ascunde altfel de probleme grave

În cuplu unul dintre coșmaruri este infidelitatea. Și poate cel mai frecvent întâlnit. Ca atare apare o formă de vigilență din partea partenerei care are un istoric semnificativ în care a fost înșelată. Sau nu există controlul și suspiciunea la niveluri extrem de înalte, ci o gelozie activată când și când. În momente specifice când partenerul are un comportament deplasat, excesiv de prietenos, în legătură cu altcineva, pe care îl vezi cu ochii tăi ori ți-l povestește cineva. Ce mai ridică semne de întrebare sunt întârzierile ori cheltuielile inexplicabile la care partenerul reacționează destul de agresiv când este întrebat. Dar acest rău, de a fi infidel, nu este singurul care poate impacta cuplul.

Reacții similare

Te gândești la infidelitate căci în legătură cu asta ai experiență personală sau cunoști ce s-a întâmplat cu prietenele tale. Dar atunci când o persoană știe că a făcut ceva nepotrivit, în afara codului moral, când știe că e vorba despre o greșeală clară sau un comportament incriminat social, modurile de reacție, de a-și acoperi urmele, de a face față pot fi similare cu cele ale infidelității. De asemenea, aceste maniere de a face față nu ascund doar un comportament reprobabil, ci poate nimic scandalos dar care are un impact emoțional semnificativ asupra partenerului, inundat de emoții negative.

Foarte secretos

Înainte nu avea nicio problemă să îi folosești telefonul să cauți ceva rapid pe internet, dacă al tău nu era la îndemână. Să suni pe cineva din familie sau un prieten. Acum în schimb își păzește telefonul și este profund deranjat să i-l folosești, chiar dacă îi ceri permisiunea pentru asta. Dacă nu sunt conversații și infidelitate emoțională sau fizică, ce altceva ar putea fi? De exemplu, probleme în familia lui despre care nu și-ar dori să afli, un secret al unui prieten care ar putea ieși la iveală, probleme serioase la serviciu ce presupun poate chiar pierderea locului de muncă însă nu vrea să te alarmezi.

Stă foarte mult la serviciu

Nu este în altă parte, e chiar la birou. Și acolo rămâne în fiecare seară până la ore extrem de târzii. Te gândești că petrece timpul cu o colegă cu care are o aventură? Poate că se străduiește să își mențină jobul, este copleșit de cerințe și nu poate riposta deoarece se teme să nu își pună în pericol poziția. Aveți un set de cheltuieli mari și să nu mai existe un venit în casă ar fi o catastrofă financiară. Pe de altă parte, mai poate fugi de acasă. Relația voastră are probleme, nu înșeală, dar se rupe emoțional de tine în felul acesta. Aveți copii? Relația lui cu paternitatea nu este una grozavă, și din nou statul până târziu la serviciu este o evadare de acasă, o rupere emoțională de tine și cei mici.

Întârzie…

… și sunt cheltuieli la care nu găsești justificare. Rămâne foarte rapid fără bani și îți cere ție. Vrei să vorbești cu el despre asta și se declanșează un conflict teribil. În general a început să refuze comunicarea, este irascibil și retras. Crezi că ieșiri în oraș cu altcineva, o relație în paralel, ar fi singura explicație? Din păcate pe listă mai sunt și consumul de droguri, jocurile de noroc, investiții pierzătoare la bursă sau într-un soi de afacere ce consumă, nu oferă profit.

Citește și:
Spui că tu nu ai înșela niciodată? Situații în care poți deveni mai predispusă la infidelitate

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle