Te-ai săturat să vă tot certați? Cum puteți evita pe viitor conflictele

Conflictele pot măcina cuplul, asta dacă nu reprezintă o nouă ocazie de a recadra relația și limitele. E obositor? Cum puteți regla lucrurile pe viitor.

Te-ai săturat să vă tot certați? Cum puteți evita pe viitor conflictele

Nici măcar sexul de împăcare nu mai este atrăgător, iar conflictele foarte dese aduc o uzură semnificativă în relația voastră. Nu sunteți cuplul volatil care acum izbucnește, iar ulterior se comportă și simte că totul este ok. Ci în aer persistă o încărcătură și tensiune emoțională care vă împiedică să vă conectați unul la celălalt. Așadar este necesar să schimbați modul în care vă raportați unul la celălalt în contextele conflictuale.

Sunteți echipă, nu inamici

Nu este despre cine are dreptate, cine câștigă, cine este mai puternic. Partenerul de cuplu este un coechipier cu care îți poți discuta problemele, un aliat în viață în general. Nu are un scop bine determinat să te saboteze sau să te rănească, este un om care uneori greșește, nu un dușman de care trebuie să te aperi.

Nu vă culcați supărați

A fost un moment tensionat, iar în pat îți vine să te duci cât mai departe de el ori chiar să îl trimiți să doarmă pe canapea. Retragerea afecțiunii sau pedepsele mascate ori fățișe nu vor contribui la rezolvarea problemelor, ci vor adânci falia emoțională. Este cât se poate de în regulă să amânați discuția pentru a doua zi, să vă luați în brațe, să vă sărutați de noapte bună fără ca asta să minimizeze situația delicată sau să anuleze discuțiile lămuritoare.

Atenție la secrete și minciuni

Nu vor aduce nimic bun, ci, dimpotrivă, îți vor exploda în față cu prima ocazie. Vor sabota construirea încrederii și de multe ori constituie motive de disoluție a cuplului. De ce să faci eforturi considerabile ca să repari (asta dacă se mai poate) când poți preveni. Și cât este de epuizant să țeși o plasă de minciuni ca să te protejezi, când e mult mai simplu și eliberator să spui adevărul…

Abordează problema curentă

Femeile în general au tendința ca într-o ceartă să își amintească de toate problemele de la Adam și Eva până în prezent. Aspecte discutate și de multe ori deja lămurite. Nu te ocupi de problema curentă, ci te pierzi într-o mare de reproșuri și critici care creează o stare de confuzie și haos.

Nu îi poți schimba părinții

Prietenii ni-i alegem, părinții nu. Asta nu înseamnă să accepți orice, ci să pui limite sănătoase. Nici să nu intri în competiție cu familia lui de origine pentru afecțiunea sa: pe cine alegi sau iubești, pe mine sau pe părinții tăi? Este o carte pierzătoare din start, deoarece partenerul tău are sentimente și loialități atât pentru familia formată cât și pentru cea de origine.

Deschidere în fața iertării

Ieși din rolul de judecător, nu arunca obiecte, nu îl lovi, nu îl jigni. Ia o pauză dacă simți că nu îți mai poți gestiona furia. Stați de vorbă când simți că te-ai calmat și te poți raporta la el într-un mod mai sănătos. Fără iertare nu puteți merge mai departe, deoarece te eliberează de frustrare și tendința de a i-o plăti cu aceeași monedă.

Citește și:
Modalități prin care umorul vă poate îmbunătăți relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle