Tatonezi o nouă relație de cuplu? Trăsături aparent încântătoare, dar care sunt semnale de alarmă importante

Inițial le vezi drept calități, iar partenerul le prezintă în aceeași manieră, dar sunt semnale de alarmă la care trebuie să fii atentă.

La început e strălucitor ca un diamant și toate lucrurile pe care le face sau le zice te impresionează. Le iei drept semne bune, dar ele sunt semnale de alarmă care ar trebui să îți dea de gândit. Ca atare să îl observi pe pretendent mai cu atenție sau să te întrebi dacă valorile și principiile tale sunt în acord cu toate aceste manifestări ale sale. Obișnuiești să te pui pe tine sub lupă și să te analizezi? Că poate ești tu prea sensibilă, pretențioasă ori rigidă? La nivel de societate sunt validate anumite comportamente sau raportări la viață și la lume, dar asta nu înseamnă că sunt și bune sau sănătoase.


Fără vinovăție

Oare ai făcut comparație cu tine sau cu prietene de-ale tale? Știi cât de greu este să fii copleșită de vinovăție, să simți presiunea ei cum îți iese prin toți porii? Să vezi cum faci lucruri doar ca să eviți ulterior sentimentul acesta ori să-l oprești în prezent? Și întâlnești această persoană complet liberă de orice urmă de vinovăție, și admirativ îți zici cât de bine și ușor trebuie să îi fie. Că vrei și tu la fel. Doar că zero vinovăție se traduce și prin zero empatie, înțelegere pentru celălalt, zero asumarea propriilor fapte și a consecințelor pe care le generează.


Încrederea în sine

În același registru, de multe ori te-ai simțit o impostoare, deși dovezile clare ale priceperii tale erau evidente pentru toată lumea. Doar pentru tine nu, deci sindromul impostorului a fost mai puternic. Te-ai temut de asumarea unor riscuri, chiar și calculate, ți-ai pus mii de probleme înainte de a avea o inițiativă sau a lua o decizie. Iar bărbatul care te curtează are atâta încredere în el încât poate da și cu împrumut. Se laudă, nu se pune deloc la îndoială, e convins că e cel mai bun, ba chiar își exacerbează realizările. Un semnal de alarmă care arată direcția narcisismului.


O numești spontaneitate…

… dar e mai degrabă impulsivitate. Ți se pare frumos că nu stă să analizeze în exces, că trăiește momentul și nu în capul lui, că se bucură și e dispus să încerce orice experiență nouă fără ezitare. Dar când impulsivitatea preia controlul nu mai sunt luate în calcul potențialele consecințe negative asupra celorlalți sau asupra propriei persoane. Cum te poți răni, sabota, cum îi poți pune în pericol pe alții. Iar tu, luată de val și magia clipei, să te trezești într-un context cât se poate de disfuncțional, cu potențial vătămător.


Sânge rece

Are o capacitate uimitoare să își mențină calmul, să pună o distanță apreciabilă între partea lui vulnerabilă și o situație care chiar e grea, impresionantă, dificilă. Cineva să fie absolut devastat emoțional în fața lui și să nu aibă nicio trăire sau tresărire. Consideri că e un atu să nu fie copleșit de emoții, tocmai ca să facă față corespunzător și crezi că e un sprijin util pentru cineva care se pierde cu firea. Dar să nu simți compasiune? O părere de rău autentică? Cum ar fi el empatic în viitor cu tine dacă te vei confrunta cu o problemă serioasă?


Citește și:
Ai o relație de cuplu cu probleme? Semne că ai pierdut orice perspectivă optimistă despre un viitor împreună

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle