Poate că o pauză este fix ceea ce ai nevoie pentru a realiza dacă te simți mai bine singură sau dacă te întristează absența celui de lângă tine.
Cu toate că esența este aceeași, motivele luării unei pauze variază. Astfel, și tipurile de pauze pe care le iau cuplurile variază. S-au descoperit 5 tipuri de pauze pe care le iau cuplurile:
1) Pauză fără niciun fel de contact
Conform teoriei distanța ne va apropia , unele pauze trebuie să fie pauze totale – asta însemnând lipsă totală a contactului între cei doi pe timpul pauzei. Uneori doar absența totală a cuiva ne poate face să realizăm dacă este ceea ce ne dorim cu adevărat. În acest tip de pauză, cei doi parteneri nu se întâlnesc, nu se sună, nu își scriu, și chiar ajung să se șteargă de la prieteni pe rețelele de socializare. Astfel, cei doi vor vedea cum e să fii singur din nou. De obicei, pauzele de genul duc la despărțire însă există și excepții când membrii realizează cât de dor le-a fost unuia de celălalt, că nu își doresc o despărțire și că vor încerca să își rezolve problemele.
2) Pauza în care iei în considerare întâlnirea cu alții
În cazul în care luați o pauză, este bine că tu și partenerul tău să impuneți niște limite. De exemplu, este în regulă să vă vedeți cu alte persoane pe timpul pauzei? Acest lucru trebuie neapărat discutat pentru a evita o surprizele neplăcute. Cu toate că de multe ori acest subiect nu se discută, faptul că unul dintre cei doi ajunge să se vadă cu altcineva în timpul pauzei este motivul despărțirii definitive.
3) Pauză de monogamie
Această este o pauză în care clar, partenerii nu vorbesc și nu se întâlnesc cu alte persoane. Dacă unul dintre ei încalcă regula, împăcarea este destul de dificilă. Totuși, există și excepții unde cuplul se împacă. În astfel de pauze, cei doi au nevoie să fie sută la sută singuri. Nici unul nu vrea să se despartă, așa că iau o pauză în care își fac ordine în gânduri și de obicei, se întorc unul la celălalt
4) O pauză înainte de despărțire
O astfel de pauză nu este decât pregătirea sufletească pentru despărțire. Te obișnuiești încet încet cu ideea, iar despărțirea va fi mult mai ușoară pentru amândoi. Când cineva nu are curajul să se despartă direct, o face prin cererea unei pauze, fie că acest lucru este conștient sau nu. Această pauză nu face decât să facă că despărțirea definitivă ce urmeraza să fie ceva așteptat și mai puțin dramatic.
5) Joaca de-a pauza
De multe ori în timpul unei discuții aprinse, unele persoane tind să se joace de-a pauza . Cu toate că susțin faptul că vor o pauză, ei își doresc exact opusul. Dacă asfel de pauză are loc, unul din membri realizează că a dramatizat prea mult situația. Astfel de pauze sunt de obicei de scurtă durată și membrii se împăca repede, amuzându-se de situație. Uneori, această scurtă perioadă de timp în care au fost despărțiți îi face să realizeze cât de mult se doresc unul pe celălalt.
Citește și:
Cum să faci o relație la distanță să funcționeze – 7 sfaturi ale experților
Pauzele în relații sunt ceva normal și sănătos, întrucât te fac să realizezi de multe ori ceea ce nu puteai vedea în timpul relației. Nu ai de unde să știi în ce direcție de vă duce relația- ori spre împăcare, ori spre despărțire prin realizarea faptului că îți e mult mai bine singură, însă un lucru e cert: totul se întâmplă așa cum ar trebui!
Text: Monica Andrei
Foto: Imaxtree