Subiecte sensibile care duc la conflicte uriașe în cuplu. Trebuie gestionate cu realism și diplomație

Unele teme de discuție au potențial serios pentru conflicte care macină cuplul. Ele pot fi abordate matur sau e necesar să renunți la diversele mituri despre relații.

Subiecte sensibile care duc la conflicte uriașe în cuplu. Trebuie gestionate cu realism și diplomație

Harta relațională s-a schimbat mult față de acum 50 sau 100 de ani. Femeile sunt independente, nu mai trebuie să se căsătorească pentru a supraviețui, iar mariajul nu mai este aranjat de familie. Aleg cu cine vor să își petreacă viața, sau o parte din ea, pot crește copiii singure. Actul căsătoriei nu mai este în sine obligatoriu, iar societatea nu mai pune presiune atât de mult pe acest aspect. Prin urmare avem cuplurile căsătorite, dar și cuplurile care locuiesc împreună, sunt practic o familie, doar că fără acte. Și, da, poți avea de-a lungul timpului mai multe relații neoficializate în care decizi să împarți casa. Evident, conflictele nu lipsesc, iar în acest context amoros unele subiecte au potențial incendiar mai mare, în special dacă adăugăm spațiul locativ la comun.

Viața sexuală

Legat de acest aspect e necesar întâi să punctăm faptul că oamenii au nevoi sexuale diferite sau similare. Ți s-a întâmplat chiar și ție sau ai auzit la prietene cum unul dintre parteneri voia sex mai des decât celălalt, unul era dispus să experimenteze, celălalt nu. Sau ai avut relații unde sexul era grozav tocmai datorită similarității. Chiar dacă aveți același stil și ritm sexual, asta nu înseamnă că lucrurile vor sta mereu minunat în pat. Oboseală, probleme, copii, haine de casă neatractive, toate, în timp, își pun amprenta. Util este să conștientizezi acest lucru și să nu renunți la primul semn că flacăra pâlpâie timid. Nu este o soluție nici să îngropi viața sexuală definitiv, să rămâi de dragul copiilor sau comodității. Nici să schimbi partenerii pe bandă rulantă, să ai aventuri sau un amant stabil. Ci să lucrezi împreună cu partenerul la întreținerea pasiunii, iar dacă te implici cu cineva care are un ritm sexual total diferit de al tău, analizează dacă poți să îți asumi real asta.

Conflicte de la bani și copii

Dacă nu sunt gestionate adecvat, aceste tipuri de conflicte au potențial serios de disoluție a relației. Apar frustrări, tensiuni, forme mai mult sau mai puțin evidente de răzbunare, furie, secrete, tendința de a face echipe și a împărți copiii. Inutil de spus că micuții sunt primele victime, apoi voi și relația. De aceea este necesar să discutați regulile legate de cheltuirea și gestionarea banilor, cum vedeți voi educarea copiilor înainte de a vă muta împreună.

Familiile din care proveniți

În mod cert una dintre zonele în care e absolut necesar să setați limite. Ce duce la conflicte? Împlicarea familiilor voastre în decizii care vă privesc doar pe voi, intruziunea până la nivelul în care ei hotărăsc modul în care să vă trăiți viața și cuplul. Vizite neanunțate sau asimilarea voastră de către părinți în contextul în care locuiți împreună cu ei. Astfel încât nu mai sunteți un cupul de sine stătător, ci amândoi copiii lor, tratându-vă egal sau, cel mai probabil, diferențiat. Manipularea datorită serviciilor pe care vi le fac – vă ajută cu copiii, în grădină, la menaj, vă gătesc etc.

Conflicte generate de plictiseală

Nu este nimic neobișnuit ca plictiseala să se insinueze în relația voastră de cuplu. Și câteodată vă ajută să valorizați mai bine lucrurile minunate pe care le faceți împreună. Dar nu cedați plictiselii și nu o faceți o constantă a relației. Este dovedit științific faptul că noi avem nevoie de noutate, creierul cere la propriu asta. Așa că înțelegeți mecanismul și căutați modalități să introduceți în viața voastră experiențe noi și interesante.

Citește și:
Ești singură de multă vreme? Gânduri negative care îți fac rău și pe care trebuie să le alungi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle