Partenerul tău este mai degrabă o persoană rece, dură distantă, iar asta te doare teribil? Nu a fost așa de la început, dar pe măsură ce a trecut timpul, relația a devenit mai sigură, și comportamentul său față de tine s-a schimbat. Sau, dimpotrivă, e un om tandru și drăguț, dar chiar și așa vrei și mai multă atenție, și mai multă admirație, încât uneori ai senzația că ești un sac fără fund ce nu poate fi niciodată umplut din punct de vedere emoțional. Și cum te străduiești să-ți satisfaci nevoile nu e cea mai sănătoasă variantă.
Nu îi lași deloc spațiu
Ești tot timpul acolo, oriunde s-ar duce, ce activitate ar avea. Că are o ședință sau o întâlnire importantă din punct de vedere profesional, că este o zi obișnuită la serviciu, a plecat pentru jumătate de zi cu bicicleta cu niște prieteni, face o drumeție sau e trei zile la pescuit, atitudinea ta este mereu aceeași. Îi dai foarte multe telefoane, foarte multe mesaje și dorești ca el să îți răspundă imediat, indiferent de ce face.
Nu se întâmplă asta? Te înfurii, îl învinovățești și orice explicație logică, rațională sau motiv cât se poate de evident nu sunt acceptabile pentru tine. Practic, nu percepi limitele sau noțiunea de spațiu personal, nu accepți nu se poate ori nu se poate chiar acum în momentul ăsta. Este foarte greu pentru tine ca să împarți atenția sa cu oricine altcineva sau orice activitate și ca atare tinzi să fii foarte intruzivă și posesivă, ceea ce nu va duce la apropiere ci la distanțare.
Certurile
Dacă nu există atenție pozitivă prin vorbe frumoase și comportamente drăguțe, există atenție negativă prin certuri, conflicte demarate din motive cât se poate de banale. Când vă certați, toată atenția și toată energia partenerului sunt direcționate către tine, iar drama devine un instrument prin care te pui inconștient în lumina reflectorului cu costuri emoționale semnificative.
Tragi de tine
Vrei să te admire, să fie mândru de tine, iar pentru asta te străduiești foarte tare pe toate planurile. Și ceri de la tine excelența, nu accepți un minim realist necesar și în final te epuizezi. Muncești din greu la sală pentru un corp perfect, la serviciu muncești pentru o poziție pe care de fapt nu ți-o dorești foarte tare, dar crezi că sună grozav pe cartea de vizită și l-ar face pe partener să se umfle în pene de mândrie.
Acasă ești un roboțel care vrea să le facă pe toate. Poate chiar îmbrățișezi un stil de viață, anumite hobbyuri ale sale, incomode pentru tine, doar ca el să fie bucuros că faci asta și îți forțezi limitele. În final nu ești în contact cu tine și nici el nu te vede pe tine cea reală, ci o variantă cosmetizată prin care vrei să îi faci pe plac.
Îi ceri complimente
Mai degrabă îi scoți cu cleștele vorbele, laudele, îl provoci în direcția aceasta când nu simte să o facă, nu vine natural sau chiar nu este cazul de gratitudine. Îl cerți că nu are acest comportament și virezi mai mult spre îndreptățire în care ție ți se cuvine totul, inclusiv adulație pentru orice lucru minor.
Citește și:
Ce greșeli faci când încerci să îți liniștești iubitul gelos
Foto: PR