Strategii ca tu și partenerul să fiți mai disponibili emoțional în cuplu și să vă dezvoltați armonios relația

V-ați propus să fiți mai disponibili emoțional în cuplul vostru? Pentru asta e necesar să faceți activ și conștient următoarele lucruri.

Strategii ca tu și partenerul să fiți mai disponibili emoțional în cuplu și să vă dezvoltați armonios relația

Simțiți că v-ați îndepărtat unul de celălalt și nu vă dați seama de ce. Există o uzură a relației ce vine din rutina zilnică sau discuții în contradictoriu de la aceleași teme pe care nu le puteți rezolva și cel mai probabil nu o veți face vreodată. Conștientizați foarte bine ce se petrece și nu doriți să ajungeți la despărțire, ci sunteți dispuși la eforturi pentru a fi mai disponibili emoțional unul pentru celălalt.

Prezența conștientă

Și dacă stați unul lângă celălalt, fiecare citind propria carte, ori vă plimbați de mână în liniște, proximitatea este conștientă. E ca și cum vă simțiți sufletește unul pe celălalt. Știi când ai alături o persoană, dar te simți singură și parcă locul ăla de lângă tine e gol? Prezența conștientă e opusul. Puteți sta de vorbă sau nu schimbați două cuvinte, comunicarea nu este obligatorie.

Punctele reper

Sau momentele de referință, dar atât pe pozitiv cât și pe negativ, nu trebuie ratate. Adică să îi fii alături celuilalt la bine și la rău, autentic, palpabil, să te simtă acolo. Să sărbătoriți împreună o realizare, să discutați serios despre un impediment sau o temere, să îți pară rău sincer pentru o situație tristă sau dificilă pe care o întâmpină.

Prioritizarea relației

Da, poate că aveți copii și aproape niciun ajutor, ceea ce devine dificil să aveți timp personal sau pentru relație. Sunteți foarte prinși cu serviciul, cu niște ambiții personale la nivel profesional în care vă susțineți reciproc din plin. Există o mulțime de distrageri sau de lucruri sus în lista priorităților, iar relația ar trebui să fie în top 3. Căci și înainte de copii a fost cuplul, ar dacă nu există cuplul nu se poate discuta despre noțiunea de familie sau noi. Așadar reorganizați lista lucrurilor importante, puneți acolo relația de cuplu și găsiți timp pentru ea.

Planificare

Știi cum îți faci programare la medic sau la cosmetică? Nu ratezi nicicum programarea la unghii sau la vopsit? Deci cu o bună planificare în avans e posibil să integrezi în programul tău lucruri care îți plac, te relaxează, te fac să te simți bine sau de care ai nevoie. Reglați-vă agendele și programați-vă unul pe celălalt pentru sex, seară de film, de dans, cină.

Fără poleială emoțională

Adică întrebarea cum ți-a fost ziua e deja perimată și în general menține superficialitatea. Discuțiile sau a afla ce face celălalt să nu fie de suprafață, ci profunde. Îți e greu să vorbești despre tine, despre ce te apasă? Fă un efort în acest sens. Se va crea o deschidere emoțională ce va încuraja autodezvăluirea partenerului.

Empatie

Să te simți înțeles, văzut, auzit. Că celuilalt îi pasă de tine și chiar se străduiește să se pună în papucii tăi, să îți cuprindă perspectiva atât cognitiv cât și emoțional. Nu fuge, nu taie conversația sau nu o ghidează în zona ce îi convine.

Citește și:
V-ați propus să fiți mai disponibili emoțional în cuplul vostru? Pentru asta e necesar să faceți activ și conștient următoarele lucruri.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle