Staruri care au obținut un premiu Oscar chiar la începutul carierei

La început de carieră, starurile de mai jos au fost răsplătite cu un premiu Oscar.

Pentru mulți actori, începutul în carieră a fost cu provocări și încercări, dar, pentru alte nume cunoscute astăzi, a venit și cu o reușită importantă din partea industriei, și anume câștigarea unui premiu Oscar. 

1. Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence a avut rolul principal în filmul Silver Linings Playbook și a jucat alături de Bradley Cooper. Cei doi au avut o chimie incredibilă pe ecrane și pe lângă asta, filmul a venit și cu o reușită pentru actriță, ea primind la vârsta de 22 de ani un premiu Oscar.  

2. Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o a fost distribuită în filmul 12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, unde a interpretat-o pe Patsey, la puțin timp după ce a terminat masterul de la Yales School of Drama. Performanța pe care a avut-o în peliculă nu a trecut neobservată, drept dovadă a primit un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar.

3. Jodie Foster

Filmul The Accused, regizat de Jonathan Kaplan, i-a adus actriței Jodie Foster un premiu Oscar datorită felului în care a interpretat-o pe Sarah Tobias. Jodie Foster avea 26 de ani atunci, iar la distanță de trei ani a fost din nou răsplătită cu un Oscar, de această dată pentru prestația ei emblematică din filmul The Silence of the Lambs.

4. Angelina Jolie

Filmul Girl, Interrupted din 1999 a venit pentru Angelina Jolie și cu un premiu Oscar. Actrița avea 24 de ani, iar pelicula are la bază memoriul cu același nume scris de Susanna Kaysen. Angelina Jolie a jucat-o pe Lisa, iar distribuția a fost compusă și din Winona Ryder, Brittany Murphy și Elisabeth Moss.

5. Hilary Swank

Hilary Swank a obținut în 2000, la 25 de ani, un premiu Oscar pentru personajul interpretat în filmul Boys Don’t Cry regizat de Kimberly Peirce. După cinci ani, actrița a fost recompensată cu un alt premiu Oscar pentru performanța remarcabilă din pelicula Million Dollar Baby.

6. Jennifer Hudson

Când avea 25 de ani, Jennifer Hudson a fost recompensată cu un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în urma performanței din filmul Dreamgirls. În peliculă, și-a folosit și aptitudinile vocale și a fost lăudată pentru prestația ei. În Dreamgirls a jucat-o pe Effie White și din distribuție au mai făcut parte Beyoncé, Jamie Foxx, Anika Noni Rose și Eddie Murphy.

7. Charlize Theron

În filmul Monster, scris și regizat de Patty Jenkins, Charlize Theron a interpretat-o pe Aileen Wuornos. Pentru acest rol, actrița a trecut prin mai multe schimbări de ordin fizic, de la păr, la faptul că a purtat proteze dentaze, a avut și tatuaje, dar și sprâncenele le-a avut rase. La vârsta de 28 de ani, Charlize Theron a obținut un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță pentru prestația din Monster

8. Cuba Gooding Jr.

Filmul Jerry Maguire din 1996 l-a avut în rol principal pe Tom Cruise. Însă, pe lângă el, un alt actor a ieșit în evidență, fiind vorba despre Cuba Gooding Jr., care l-a interpretat pe Rod Tidwell. Felul în care l-a jucat pe acest personaj i-a adus la 29 de ani un premiu Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar. 

9. Julie Andrews

Julie Andrews nu și-a dorit de la bun început să joace rolul principal în filmul Mary Poppins, iar asta pentru că era însărcinată. În cele din urmă, producția a așteptat până când actrița a născut. Prestația avută în film a fost apreciată și a obținut și un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

Citește și:
Actrițe care au refuzat să facă parte din distribuția unor producții faimoase

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle