Standarde în relație pe care e important să le împlinească actualul sau viitorul partener

Dacă partenerul împlinește aceste standarde în relație gradul vostru de satisfacție emoțională va fi foarte ridicat.

Standarde în relație pe care e important să le împlinească actualul sau viitorul partener

Standardele în relație sunt acele elemente pe care partenerul să le bifeze în relație cu tine. Sunt comportamente concrete pe care el să le facă și care vin în întâmpinarea nevoilor tale emoționale. Mai simplu zis, cum anume să se poarte el cu tine. Căci, da, pe de-o parte te ocupi tu singură de împlinirea nevoilor tale, dar când vorbim de o relație aceste nevoi sunt împlinite și în cuplu. Să luăm un exemplu simplu: respectul. Tu te tratezi cu respect, îți faci partea ta în legătură cu propria persoană, dar dacă partenerul te jignește mai e împlinită nevoia de respect? Evident, nu.

Timp împreună

Adică în mod activ partenerul de cuplu să își facă timp pentru relația voastră, pentru tine, un timp de calitate în care să faceți lucruri care sunt și pe placul tău, nu doar al lui. Este absolut necesar un echilibru între timpul personal dedicat preocupărilor, hobby-urilor individuale, și timpul în cuplu. Altfel apar distanțarea și deprivarea emoțională.

Tandrețea

Nu e prea plăcut să trăiești alături de un ghețar, căci gesturile de afecțiune fizică te fac să te simți iubită. Sigur că sunt persoane mai calde, ai spune mai lipicioase, și altele ceva mai reci, dar să fii în cuplu fără iubire fizică, a nu se înțelege sex, te poate face să te simți un obiect, doar o companie. Tandrețea de multe ori se dorește a fi însoțită și de complimente, de mici cadouri, atenții, în funcție de limbajul iubirii al fiecăreia.

Serviciile

Tot din categoria limbaje ale iubirii fac parte și serviciile. Să facă lucruri pentru tine, de la unele banale, precum să îți facă dimineața cafeaua, să facă el cumpărăturile, până la unele mai importante în care să rezolve probleme ceva mai complexe cu care te confrunți. Indiferent cât de independentă și de capabilă ești, tot ai nevoie să știi și să vezi că te poți baza pe partenerul tău atunci când ai nevoie. Iar el să fie responsiv atunci când îi ceri concret ajutorul, nu să găsească scuze sau să amâne până la dezamăgire, a ta.

Congruența

Ceea ce promite să se și întâmple. Să își asume faptic! Altfel sunt doar vorbe goale aruncate într-un puseu de entuziasm, când i s-a activat atașamentul după o ceartă teribilă sau după o pauză în cuplu. Ori zise doar ca să te liniștească pe moment sau să te manipuleze pe tine în mod conștient.

Respectul…

… menționat la început are multiple nuanțe. Fără jigniri, umilințe, comportamente prin care să se plaseze el pe o poziție superioară și pe tine pe una inferioară, abordări față de alte persoane care să depășească vădit limita amiciției, de parcă e un bărbat singur la vânătoare de trofee sau atenție.

Ține cont

De ceea ce te face fericită și de ceea ce te deranjează. Îți respectă limitele și este receptiv să facă anumite schimbări acolo unde este cazul. Nu să-l modelezi tu ca pe o plastilină. Ci să găsiți și să dezvoltați împreună abilități de gestionare a problemelor atunci când apar. Te simți securizată, importantă, te ia în considerare și nu te pune în fața faptului împlinit fără să poți zice ceva despre lucrul respectiv. Ci, tocmai, îți cere mereu părerea, vă consultați. Prin urmare este mai mult decât deschis pentru comunicare transparentă.

Citește și:
Partenerul dificil versus partenerul toxic. Când să pleci fără să te uiți în urmă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle