Spui despre tine că ești timidă? Cum îți poate întreține partenerul această trăsătură de care vrei să scapi

Din prea multă iubire, protecție, intenții bune partenerul te poate menține inconștient o persoană timidă. Sau asta îi aduce anumite beneficii...

Spui despre tine că ești timidă? Cum îți poate întreține partenerul această trăsătură de care vrei să scapi

Ești timidă și știi asta despre tine de multă vreme. La un moment dat părea parte din farmecul tău, felul în care ezitai, erai retrasă, te înroșeai în obraji, cel puțin unii bărbați erau cuceriți. Spuneau că ești autentică, ingenuă, nu poți disimula. În alte contexte te deranja teribil. Parcă ceva te împiedica să lupți pentru drepturile tale, să îți asumi riscuri, să te integrezi în cercuri sociale unde se desfășurau activități ce îți plăceau mult sau care ar fi putut contribui la evoluția ta ca individ. Sigur, sunt persoane apropiate cu care te simți mai în siguranță și mai stăpână pe tine, timiditatea este mult scăzută. Partenerul tău de cuplu este una dintre ele, și fără să vrea poate contribui la menținerea timidității în relațiile cu ceilalți.

Rezolvă el tot

Este genul extrem de descurcăreț. Dacă îi închizi ușa, el intră pe geam. Nu există problemă pe care să nu o poată rezolva, iar în relație cu tine este foarte protectiv. Ca atare are grijă ca tu să fii permanent în confort. Însă exact această menținere în zona de confort te împiedică să te confrunți cu potențiale situații în care să observi că poți să îți învingi timiditatea.

Mediator social

Este un fel de zonă tampon sau mediator pentru tine și mediul înconjurător. Știe că ești timidă așa că la petreceri atrage atenția asupra lui, îi și place enorm asta. Vorbește în locul tău, are grijă să te introducă în grupuri și să facă socializarea mai ușoară. Ori vă izolați împreună ca tu să nu fii nevoită să discuți cu nimeni și nu o face nici el, doar nu te lasă singură. Ca atare v-ați făcut o bulă a voastră ce presupune o formă generală de însingurare.

Este critic

Timiditatea ta vine și dintr-un dialog intern deloc prietenos. Ești tu foarte critică cu tine și ca atare timiditatea e de fapt un fel de teamă de a nu te dezamăgi pe tine, de a da greș. Și ești retrasă ca să eviți contextele în care poți greși. El la rândul lui îți stimulează propria ta voce critică fiind foarte exigent și permanent nemulțumit. Mereu nu îi convine ceva, i se pare că nu faci ceva bine, îți transmite că nu ești îndeajuns.

Socializarea cu tribul lui 

Prietenii, apropiații tăi constituie tribul tău. Oamenii care știi că te apreciază, te respectă, țin mult la tine. Dar că partenerul nu vrea să iasă cu prietenii tăi și face astfel încât timpul vostru liber să vi-l petreceți cu prietenii lui cu care tu nu ai nimic în comun și niciun grad de conectare.

Te descurajează

Ai momente când ai vrea să riști, să faci un lucru care îți dă un oarecare grad de anxietate. Dar o anxietate care nu te paralizează, ci poate fi o resursă de a merge înainte. Partenerul trage frâna de mână și te descurajează, ca atare nu îți permite să îți demonstrezi că poți, să fii mândră de tine și motivată pentru un nou obiectiv.

Citește și:
Motive pentru care un partener alege să te părăsească, dar nu au nicio legătură cu tine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle