Spui că tu nu ai înșela niciodată? Situații în care poți deveni mai predispusă la infidelitate

Indiferent cât de morală sau stăpână pe sine te consideri, sunt situații care creează un mediu propice pentru infidelitate.

Spui că tu nu ai înșela niciodată? Situații în care poți deveni mai predispusă la infidelitate

Este o expresie grăitoare în ceea ce privește tema noastră: niciodată să nu spui niciodată. Sigur că a fi infidelă este o alegere, nu e un lucru care pur și simplu ți se întâmplă sau pe care îl faci fără să îți dai seama. Iar pentru a ajunge la infidelitate fizică este nevoie de comunicare, de flirt, de crearea unei conexiuni. Chiar și la o aventură de o noapte tot discuți și te distrezi înainte cu persoana respectivă. Pentru infidelitatea emoțională e necesară construirea intimității emoționale și din nou de timp împreună cu cel cu care înșeli. Dar cum de ajungi acolo deși spui despre tine că nu te vezi făcând asta?

Deconectarea emoțională…

… pe care acum o resimți profund. Ceva s-a întâmplat, poate știi exact ce sau nu ai nici cea mai mică idee. Însă la un moment dat lucrurile s-au rupt din punct de vedere emoțional și nu mai simți acea legătură care vă unea. Sau nu ai simțit-o niciodată, căci nu a fost niciodată cu adevărat între voi. La început era încântarea, fascinația începutului și a noii persoane din viața ta. Apoi ceva părea bizar, că nu este în regulă, ai tot luptat pentru cuplu, dar relația voastră părea tot șubredă și partenerul instabil, nehotărât. Până când ai realizat lipsa conectării, și cu toate astea ai rămas în relație chiar și așa, deprivată emoțional. Teamă de singurătate, credința că nu vei găsi pe altcineva, că nimeni nu ar fi mai bun ci poate mai rău, speranța că lucrurile se vor schimba. Și într-un astfel de context infidelitatea nu ar reprezenta un șoc.

Nemulțumiri sexuale

Cel de acasă nu este atent și la tine în pat, ci mai degrabă e preocupat de propria lui plăcere. Sexul se întâmplă rar și nu ești satisfăcută. Te simți folosită. Infidelitatea sexuală nu ar fi doar dorința pur carnală, să ai parte de sex de calitate, de pasiune. Ci mai mult ar fi expresia interesului celuilalt să te aducă la extaz, să fie atent la tine, să observi că și tu contezi.

Singurătate în doi

Partenerul este foarte mult plecat în interes de serviciu? Poate chiar locuiește în alt oraș sau altă țară și aveți o relație la distanță? Stă foarte mult la serviciu și vine acasă extrem de târziu? Are un program normal dar își găsește tot felul de activități sau acasă pur și simplu nu te bagă în seamă? Singurătatea în doi te apasă și când un coleg sau un amic începe și umple un loc gol, sentimente se pot dezvolta.

Insulițele de fericire

Pe de-o parte nu îți este extraordinar în cuplu, pe de alta știi că nu l-ai părăsi. E un fel de gust dulce-amar cu care te-ai obișnuit. Ești blazată, oarecum ți-ai acceptat existența așa cum este ea. Dar încerci să o faci mai interesantă cu flirturi care dacă duc spre aventuri sau relații în paralel pentru tine e mai mult decât ok. Culoarea pe care o căutai.

Stima de sine sabotată

Partenerul e foarte critic, exigent, de multe ori răutăcios și se răzbună conștient. Folosește împotriva ta lucruri care știe clar că te vor durea. Și lovește în încrederea și stima ta de sine cu fiecare ocazie. Apoi apare cineva care te laudă, te încurajează, are la adresa ta doar vorbe frumoase, te sprijină la nivel concret, e acolo când ai nevoie…

Citește și:
Ce ascunde tendința de a flirta cu oricine, chiar și cu persoane căsătorite sau care nu te atrag

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle