Situații când despărțirea este varianta cea mai sănătoasă pentru tine

Nu este ușor să alegi despărțirea. Doar că uneori aceasta reprezintă decizia cea mai bună și sănătoasă pe care poți să o iei.

Situații când despărțirea este varianta cea mai sănătoasă pentru tine

Cochetezi cu despărțirea și apoi ești inundată de o serie de gânduri și emoții. Te simți scindată între loialitatea față de cuplu, dar nu neapărat cuplul așa cum se desfășoară el acum, ci ideea de relație frumoasă, istoric împreună de lungă durată, ideea de familie, loialitatea față de un ideal care este mult îndepărtat de realitate. Simți vinovăție față de familiile voastre, față de prieteni, chiar față de partener. Te temi că vei fi judecată și criticată. Și în toată această furtună uiți să fii alături de tine, să te uiți la ceea ce ai tu nevoie. Iar, uneori, despărțirea este calea cea mai bună pe care poți să o urmezi.

Nu îți e alături în momentele grele

Deși ești în cuplu, poate unul de ceva ani, te simți extrem de singură. Aproape orice lucru dificil cu care te confrunți trebuie să îl înfrunți de-a dreptul singură sau cu ajutor din exteriorul cuplului. Căci partenerul dorește doar varianta drăguță, romanțată, ușoară, și nu este dispus la nici cel mai mic efort pentru tine. Din păcate nu s-a întâmplat doar o dată, ci de mai multe ori, și efectiv nu știe să îți fie alături, dar nici nu este dispus să învețe asta.

Lipsa atracției

Te uiți la partener, iar libidoul este aproape de zero. Poate că arată la fel de bine ca înainte, nu s-a schimbat nimic, dar s-a schimbat gradul tău de atracție. Are sau nu are legătură cu latura fizică, dar cu siguranță are legătură cu latura emoțională. Nu îți mai place absolut deloc cine este el și cum te simți alături de el. Dacă l-ai cunoaște acum și ai știi toate aspectele care te deranjează în prezent, nu ai mai accepta să ieși cu el nici măcar la o cafea jumătate de oră.

Nu se schimbă nimic

Comunicarea este mai proastă ca oricând și i-ai reproșat cu furie de nenumărate ori că nu se poate discuta nimic cu el. Sigur că este o etichetare de la care vei descoperi excepții, doar că nu acelea care contează pentru tine. Nu îți permite să îți spui părerea, el știe mai bine, orice zici invalidează imediat, fără să fie subiecte legate de cuplu. Te minimizează prin foarte multă critică, iar dacă apuci să îi zici ce te rănește și ce ai nevoie de la el devine foarte agresiv, defensiv și nu este receptiv la nicio schimbare de comportament.

Alterarea realității

O manieră prin care vrea să te manipuleze, să întoarcă orice situație în favoarea lui este aceea prin care te minte în față și se străduiește să te convingă de faptul că realitatea nu este cea pe care o expui, ci aceea pe care o prezintă el. Inițial ai intrat în acest joc prin prisma capitalului de încredere acordat, din dorința de a te pune și în papucii lui și a-i înțelege punctul de vedere. Iar pe asta se și bazează în procesul de plantare a îndoielii. Nu a funcționat? Mai departe trece la intimidarea verbală sau chiar gesturi fizice din sfera brutalității.

Nu mai există conexiune

Aceasta a fost erodată de multiplele probleme pentru care nu ați găsit o rezolvare. Partenerul și-a dorit ca tu să te schimbi, tu să te adaptezi la el, în niciun caz și invers. Nu simți că există intimitate emoțională, să vină și către tine, către universul tău. De asemenea, viziunea de viitor nu există. A lui e doar distracție și plăcere de moment, evitând o perspectivă asumată.

Citește și:
De ce prietena cu care îți discuți problemele de cuplu nu e cea mai potrivită pentru asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle