Singura de Revelion

O noapte de poveste poate parea multora de neconceput in lipsa printului cel perfect in toate cele. Si totusi, asta n-ar trebui sa-ti strice cheful: Te poti distra de minune chiar si fara el.

E noaptea de Revelion, cinci, patru, trei, doi, unu, ZERO! Sampanie, artificii, urale, pahare ciocnite, risete si…, si imbratisari, sarutari. Cu toti cei de linga tine, dar, in primul rind, cu El, cu iubitul, adoratul, mi­nunatul tau Print. Nu-i asa ca este cea mai tipica imagine a mo­mentului de trecere dintre ani? Ce mai, e sarbatoarea la care trebuie sa stra­lucesti, unde e obligatoriu sa fii fericita si totul trebuie sa fie perfect. Dar ce te faci daca din acest cliseu lipseste tocmai personajul cel mai important, cel catre care iti indrepti cupa de sampanie fix la ora zero si caruia ii oferi prima imbratisare?


Stii tu, te uiti in stinga si-n dreapta, fiecare isi cauta partenerul, iar tu te indrepti cu un zimbet melancolic spre balcon ca sa privesti spectacolul de artificii oferit de Primarie… Daca ai noroc, te salveaza prietena ta cu o cafea si o vorba bine gasita. Chiar asa sa fie? Hai sa fim se­riosi! Nu e cazul sa faci o tragedie din faptul ca ai venit la petrecerea de Re­ve­lion singura. Te-ai simtit bine cu tine tot anul. De ce ar fi altfel acum?

Fericirea nu se obtine prin simpla respectare a unui ritual standardi­zat. Citi dintre cei care se saruta la miezul noptii de Revelion traiesc acest mo­ment cu emotia iubirii? De multe ori magia tre­ce pe linga ei fara sa-i atinga. Oricum vei alege sa-ti petreci aceste mo­mente, frumusetea lor va depinde in cea mai mare masura de disponibilitatea ta de a te simti bine. Si asta indiferent de cit de bine ai pregatit totul dinainte.


O prietena imi povestea ca cele mai reu­site nopti de Revelion au fost chiar acelea la care se astep­ta mai putin. Dar hai sa vedem cum ne-am putea bucura de aceasta seara, chiar si in lipsa personajului amintit mai sus. Pai, una dintre variante ar fi clasica petrecere cu gas­ca de prie­teni, plus – eventual – prietenii prietenilor. De preferinta la munte, intr-o caba­na calda, mirosind a lemn proaspat, unde putem face atitea nebunii! Doua-trei zile (si nopti, desigur) de veselie si deta­sare de responsa­bilitati si rutina, plus atmosfera magica a sarba­torilor, iata cadrul in care, cu siguranta, o sa-ti fie bine. Iti vei petrece noaptea de Revelion in blugi, ascultind rock si blues, sau in rochia ta stralucitoare, care va arata su­perb la lumina luminarilor sau a focului din se­mineu.

Sau, si mai bine, puteti sa va imaginati o tema ves­timentara vesela, special pentru aceas­ta noapte: de la Moulin Rouge la Razboiul Stelelor, gipsy look, folk, retro sau flower-power. Iti garantez citeva ore de ris sanatos si un set de fotografii care te vor inveseli pentru mult timp. Te vei intoar­ce acasa vesela, chiar daca putin obo­sita, plina de povesti care mai de care mai trasnite. Si nu m-ar mira daca, intr-una din zilele care vor urma, unul dintre prie­tenii prietenilor tai te va suna, asa, doar ca sa vada cum te simti in noul an… Sa nu-mi spui ca nu ti s-a intimplat niciodata.


La polul opus modelului zgomotos de mai sus, se afla varianta „home alone. Sa nu credeti ca n-am gasit citeva prietene care sa-mi povesteasca cum vine asta. Marlene, de exemplu (scuze, draga, trebuie sa te dau la gazeta!), mi-a descris tabloul cam asa: o masa frumos decorata, cele mai bune tacimuri, citeva lumi­nari, muzica preferata si… o sticla de sam­panie, plus una de Rémy Martin, asa, pentru aperitiv. Regula de baza: nu te gindi la ce-a fost (cel mult la momentele cele mai frumoase din anul care se termina). In schimb, poti sa-ti imaginezi cite lucruri minunate ti se vor intimpla in anul care tocmai vine. Chiar daca granita dintre ani este, de fapt, o conventie, ea are un efect benefic asupra psihicului nostru, prin simbolul innoirii. E o perioada in care se incheie un ciclu si se deschide o noua etapa, cu toate spe­rantele si pros­petimea caracteristice ori­carui ince­put. Asa ca, in loc sa-ti plingi de mila, mai bine incearca sa profiti cit poti de energia binefa­ca­toa­re a acestui mo­ment.


Daca chestia asta nu-ti iese nicicum, mai ai o sansa de a evita dezastrul: de cele mai multe ori, inainte sau dupa mie­zul noptii, tot se intimpla sa te sune citiva prieteni si atunci, daca te-ai satu­rat cumva de-atita introspectie, poti face o invitatie… Sau vei fi tu invitata sa li te alaturi. O varianta de mijloc intre cele doua prezentate pina acum, adica singura, dar printre sute de oameni, ar putea fi alternativa „pierde-te in mul­time. Sau „Revelionul-aventura. Scenariul nu e greu de ghicit si probabil ca l-ati vazut in multe filme: iesim in strada, cu prietenii (mai multi, mai putini, citi au mai ramas pe-acasa). Ce vom gasi aici? O lume pes­trita, vesela si zgomotoasa, intr-o at­mos­fera de carnaval, cu luminite in co­paci, in vitrine, pe stilpi (multumim, dom­nilor primari!) amintind vag de anti­ce ce­remonii dionisiace. Puteti face o escala in piata centrala, unde veti avea parte cu siguranta de concerte, dans, confetti, fo­curi de artificii, baie de sam­panie si alte asemenea nebunii. Lasa-te prinsa in joc, poti sa-ti ingadui o ora-doua de evadare din uzante, n-o sa mori din asta. Ba chiar s-ar putea sa-ti prinda bine.


Apoi aduna-ti prie­tenii si mergeti cu totii intr-unul din clu­burile voastre preferate. Sau in toa­te, la rind, ca sa nu se supere nimeni. Dupa frigul de-afara si atitea fete ne­cu­­noscute, nici nu stii ce bu­curie va fi cind vei ajunge intr-un loc cald, fa­miliar, prietenos. Acolo vei intilni oa­meni pe care-i cunosti si vei fi primita cu ve­selie, se vor gasi o masa si citeva scau­ne pentru voi, chiar daca n-ai rezervat nimic din timp, si nu vei avea surprize ne­placute in ceea ce priveste muzica. Va ie­si un chef pe cinste, te asigur. Caci de n-ar fi, nu s-ar povesti. Iar eu am auzit niste po­vesti foarte frumoase despre felul in care un prieten drag a petrecut anul trecut noap­­tea de Revelion, la Green Hours.


Ma opresc aici cu scenariile. Sint si­gu­ra ca poti gasi exemple de acest fel sau altele mai interesante, da­ca o sa-i intrebi pe cei din jurul tau. Nici nu mi-am propus sa scriu un text despre cum sa-ti petreci noaptea dintre ani. Ideea e sa nu te ra­por­tezi la cli­see despre cum trebuie sa arate fericirea. Ele sint aducatoare de frustrari. Spontanei­tatea si creativitatea sint in­tot­deauna mai frumoase. Ti se pare ca ceea ce-am po­vestit eu aici sint tot niste clisee? Atunci uita-le si fa-ti pro­priul tau film. Sau asteapta, pur si simplu, sa vezi ce-o sa se-ntimple, fara sa te gindesti ca totul in aceasta noapte trebuie sa fie perfect. Caci, zic inteleptii, nu aduce Anul ce aduce Ceasul.


Arhiva revistei ELLE
Foto: Girls having fun at club tonight from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle