O relație de cuplu puternică se construiește în timp. Iar unele obiceiuri, mai simple sau complexe, creează fundamentul acestui deziderat.
Este firesc ca după o vreme să nu mai aveți fluturași în stomac ori de câte ori vă gândiți la partener. Iubirea evoluează, se maturizează, și o dată cu ea și relația. Nu vă așteptați ca totul să decurgă lin, fără provocări. În viață avem nu doar bucurii, ci și probleme, iar acestea fie apropie cuplul, fie îl îndepărtează. Depinde de voi să aveți o relație puternică, iar gesturi mici sau asumarea și confruntarea contextelor delicate consolidează cuplul.
… trăite împreună contribuie la crearea conexiunii în cuplu. Construiți noi amintiri, vă apropiați mai mult și petreceți timp în doi, lucru foarte avantajos dacă printre principalele voastre limbaje ale iubirii se află și timpul împreună.
Nu înseamnă extemporal sau teză, o tiradă de critici și acuze. Ci punerea pe hârtie a lucrurilor care vă plac, simțiți că vă apropie, ce experiențe negative v-au impactat și asupra căror elemente este util și sănătos să lucrați.
Chiar dacă ele nu fac parte din top 3 limbaje ale iubirii, complimentele împlinesc nevoia de validare. Primiți laude pentru cum arătați, ceva ce ați gătit, reparat, o alegere făcută… orice. Important e să fie reale și din suflet.
O situație care l-a iritat pe celălalt, un gest înțeles greșit și care a avut scop pozitiv. Spuneți inclusiv ce simțiți, clarificați-vă sentimentele ca să înțeleagă și partenerul. Ați vrea să ajutați și nu știți cum? Întrebați. Nu presupuneți, nu intrați în capcana citirii gândurilor. Comuncați cât se poate de clar, să nu lăsați loc confuziei.
… și pe timpul zilei, indiferent cât sunteți de ocupați. Și ce dacă vă vedeți acasă și veți sta mai mult de vorbă atunci. Că vă trimiteți un meme, un emoticon, un link interesant, schimbați o idee scurtă, important este să nu se aștearnă tăcerea peste voi pe durata zilei.
Fie mergeți la un concert, fie puneți acasă piesele favorite, nu există rețeta perfectă. Muzica crește empatia, încrederea, vă ajută să cooperați mai ușor, să vă conectați mai facil unul la celălalt.
Asta înseamnă să negociați o oră comună în care mergeți împreună în pat. Desigur, este esențial să nu dormiți în camere separate sau unul dintre voi cu copilul în alt dormitor. Nu îți este somn și el adoarme primul? Citești ceva, faci o meditație de relaxare având căștile în urechi.
Corpurile voastre intră în contact numai la sex? Țineți-vă de mână pe stradă, luați-vă în brațe, mângâiați-vă, faceți glume și gâdilați-vă, orice gest blajin care presupune atingere, tandrețe. Că veți ajunge sau nu la sex asta urmează să vedeți, dar nu așternutul să fie ținta principală.
Foto: PR