Simți că despărțirea este aproape? Ce lucruri țin de tine pentru a salva relația

Sunt situații când despărțirea poate fi evitată. Ce ține concret de partea ta de responsabilitate și ce poți face.

Nu vrei să iei despărțirea în calcul și ești dispusă să faci tot ce ține de tine pentru a o evita. Sau relația nu este într-un punct tocmai bun, ceea ce te face și mai hotărâtă să iei atitudine. Oricare ar fi varianta, primul avantaj este implicarea ta și faptul că nu intri în bucla plasării responsabilității în exterior. Respectiv să decidă soarta ori el să depună efortul, căci tu ai muncit la relație până acum.


Uită-te și la tine

Poți avea tendința să te iei de el din orice, să existe o mulțime de lucruri sau aspecte ale sale care te enervează teribil. Întâi privește mai atent la propria persoană. Ești perfectă? Nu. Care sunt defectele sau minusurile tale? Devenind conștientă de propria imperfecțiune poate scădea determinarea cu care îl pui la zid de fiecare dată. Și ar fi mai mult decât benefic să îți amintești periodic ce calități admiri la el, ce te-a atras.

Vorbește

O relație se poate termina și dacă taci, dorind inconștient să protejezi relația, să nu tulburi apele, și dacă spui ceea ce te deranjează. Șansele sunt ca dacă îți exprimi nemulțumirile (să nu mai lase șosetele înșirate în toată casa) să primești și schimbarea de care ai nevoie. Partenerul nu are capacitatea de a-ți citi gândurile. Atenție la modul în care comunici, lipsit de agresivitate, arătând cum te simți și de ce ai avea nevoie din partea lui.


Nu uita că ești în cuplu

E dificil să îți păstrezi individualitatea în timp ce ești într-o relație? Cultivă-ți hobby-urile, interesele, parcursul profesional și în același timp implică-ți partenerul în deciziile importante. Nu îl pune în fața faptului împlinit, căci se va simți inutil, că nu îți pasă de el, nu e valoros pentru tine.

Nu vă pierdeți în rutină

Cumpărături alimentare, reparații prin casă, activități cu copiii etc. Veți spune că aveți o mulțime de treabă și în niciun caz vreme de prostii. Sunteți înlănțuiți într-un tumult cotidian care poate avea un impact negativ asupra pasiunii și chimiei dintre voi ca parteneri de cuplu, nu părinți sau oameni care locuiesc împreună și împart ratele sau cheltuielile. Ieșiți la întâlniri, doar voi doi, fără copii, și faceți din asta un obicei. Apoi puneți în act mici gesturi care știți că vor aduce bucurie.


Nu vă atingeți doar în timpul sexului

Mângâierile, sărutul, îmbrățișările au devenit mai degrabă elemente de atingere fizică specifice sexului? Când vă sărutați mai pasional e clar ce urmează… în rest maxim vă țineți de mână, poate nici asta? Intimitate fizică nu înseamnă numai penetrare, ci și cele enumerate mai sus, care ar trebui să fie prezente zilnic între voi ca interacțiune, fără să ducă spre așternut.


Imaginați-vă relația ca pe un animăluț

Un pisoi sau un cățel au nevoie de hrană, de apă, de afecțiune, de activități variate, de joacă. Așa se întâmplă și cu relația pe care ar fi util să o tratați ca pe un organism viu, de care trebuie să te ocupi. Nu să-l lași la voia sorții, căci e posibil să moară.

Oglindirea

Este o tehnică folosită în terapia de cuplu. Când partenerul îți spune ceva ce îl deranjează, tu vei repeta cele zise cu aceleași cuvinte. Așa creierul tău le va percepe exact în maniera comunicată, fără să adaugi filtre sau interpretări personale. Mesajul va fi cel corect, iar partenerul se va simți cu adevărat ascultat.


Citește și:
Trăsături comune pe care le au cuplurile fericite. Tu și partenerul tău vă încadrați?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle