Simbolistica viselor – ce inseamna cel mai des intalnite vise

Daca iti doresti sa fii mai constienta de tine insati, trebuie sa stii ca visele sunt o resursa foarte valoroasa pe care o poti utiliza. Tot ce trebuie sa stii este cum sa le interpretezi corect.

Simbolistica viselor - ce inseamna cel mai des intalnite vise

Asa cum spunea si celebrul psiholog Carl Jung, visele sunt modul prin care psihicul nostru inconstient incearca sa ne comunice gandurile, sentimentele si dorintele pe care nu le putem accesa in haosul vietii noastre constiente. In inconstientul nostru pot fi ascunse multe dintre motivele pentru care ne simtim intr-un anumit fel, pentru care suntem anxiosi sau deprimati. Prin notarea simbolurilor si temelor care apar in timpul viselor noastre, putem ajunge sa cunoastem mai bine aceste motive ascunse si, pana la urma, pe noi insine.

Asa ca noteaza-ti pentru un timp toate simbolurile, tiparele si temele care iti apar in vise si citeste in continuare pentru a le descifra:

1. Visezi ca iti cad dintii

Acest vis este, de fapt, destul de comun. Si daca stai sa te gandesti, in ce momente ale vietii iti pierzi dintii? In mod simbolic, acest vis reprezinta faptul ca treci printr-o tranzitie in viata ta sau ca se intampla ceva care te va transforma intr-un fel. Fie ca iti schimbi job-ul, fie te muti, fie te desparti de iubitul tau… Daca intri intr-o noua faza a vietii tale, s-ar putea sa ai acest vis.

2. Visezi ca intarzii sau ca esti nepregatita

Desi este usor de presupus ca acest vis se datoreaza stresului, s-ar putea totusi sa aiba un motiv mai profund, si anume o teama pe care o avem din cand in cand ca timpul trece mult prea repede si noi ramanem in urma. De fapt, este o teama arhetipala pe care o avem majoritatea – ca lumea se misca, iar noi ramanem pe loc.

3. Visezi casa in care ai crescut sau jucariile tale vechi

Visele in care te afli intr-un loc familiar inseamna ca patrunzi mai adanc in subconstientul tau. Iar casa copilariei reprezinta partea ta psihologica. De fapt, aceste vise ar putea sa insemne ca revizitezi niste sentimente sau niste tendinte pe care le-ai avut atunci cand erai copil, dar care sunt foarte importante pentru tine in momentul actual. Ceea ce ar trebui sa faci este sa reflectezi la acele amintiri si sa incerci sa iti dai seama cum ar putea acele situatii sa se aplice in viata ta de acum.

4. Visezi ca te pierzi

Fie ca te afli intr-un loc complet nefamiliar sau doar ai facut o intoarcere gresita pe drumul catre casa, nu este greu sa iti dai seama ce inseamna cu adevarat acest tip de vise – este infricosator sa fii un adult si este greu sa nu te simti pierdut. Acest vis, foarte comun de altfel, este de fapt manifestarea intrebarii care ne macina pe multi dintre noi: cine si unde sunt? Care este scopul meu in viata?

5. Visezi ca te misti cu incetinitorul

Daca te simti blocata fizic sau obosita in visele tale, ar putea reprezenta un sentiment mental similar si in viata constienta. Este, de fapt, un vis despre cum este sa te simti in stagnare. Ceva din viata ta, fie ca este job-ul tau sau relatia, nu merge cum trebuie, inainte. Daca ai un vis in care nu te poti misca, inseamna ca este un aspect al vietii tale care nu se misca.

6. Visezi ca esti in cadere

Caderea inseamna, de obicei, ca esti coplesita de foarte multe lucruri in viata ta si ca nu te simti cu picioarele pe pamant, iar acest lucru este foarte infricosator. Este foarte important, in aceste momente, sa ai grija de tine si sa iti incetinesti ritmul vietii.

7. Visezi ca te afli intr-un decor magic

Desi pare foarte tulburator si confuz sa visezi un loc mistic sau diverse lucruri magice, acest lucru poate reprezenta, de fapt, ceva mult mai concret. Aceste vise se numesc vise arhetipale – adica tipare de gandire si de informatie care traiesc in mentalul colectiv si la care avem acces atunci cand visam. Asa ca daca visam o poveste, un mit sau un simbol care are mii de ani vechime, inseamna ca accesam acel arhetip. Acestea sunt foarte importante si foarte puternice si trebuie sa extrapolam tot ceea ce putem din ele.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle