În timpul producției, mai multe seriale, acum considerate de succes, au întâmpinat o serie de dificultăți și chiar refuzuri din partea posturilor care urmau să le difuzeze. Deși s-a spus că vor eșua, dacă judecăm după notorietarea și aprecierile de astăzi ale acestor seriale, putem spune că s-au înșelat.
1. Squid Game
Probabil că nu te-ai aștepta ca Squid Game, unul dintre cele mai vizionate seriale de pe Netflix din toate timpurile, să fie întâmpinat cu refuzuri în timpul procesului de dezvoltare. Drama sud-coreeană a fost gândită ca un lungmetraj, însă creatorul serialului, Hwang Dong-hyuk, după ce a terminat scenariul și l-a prezentat producătorilor din Coreea, nu a primit deschiderea pe care o aștepta, care au considerat că scenariul este nerealist și grotesc. Dar, Netflix a găsit potențialul din spatele acestui serial ajuns fenomen, iar în 2019 s-a anunțat că serialul va avea nouă episoade, iar în 2022 ca va reveni și cu al doilea sezon.
2. The Queens Gambit
În 2021, miniseria Netflix The Queens Gambit a fost răsplătită cu 11 premii Emmy. Dar, în ciuda succesului obținut, adaptarea după cartea lui Walter Tevis din 1983 a primit refuzuri în prima etapă. Serialul a fost respins de către mai multe studiouri, invocând motivul că un scenariu despre șah ar fi plictisitor, iar publicul nu ar fi interesat de asta. Era în lucru o adaptare cinematografică a cărții cu Heath Ledger ca regizor. Conform The Independent, planul era ca actorul să-și facă debutul în regie la sfârșitul anului 2008, însă el a murit pe 22 ianuarie 2008 din cauza unei supradoze accidentale de medicamente puternice emise pe baza unei rețete medicale. În 2019, adaptarea a fost acceptată de Netflix.
3. The Walking Dead
Serialul AMC The Walking Dead a fost respins prima dată, atât de NBC, cât și de HBO. Rețelele au solicitat un compromis pentru a dezvolta o adaptare a seriei de benzi desenate cu același nume. Producătorilor serialului li s-a cerut să reducă scenele de violență, dar au refuzat. Însă, AMC a acceptat să dezvolte serialul așa cum a vrut de inițial echipa de producție.
4. Game of Thrones
Episodul pilot al serialul Game of Thrones nu a încântat pe nimeni, iar HBO a cerut să fie înregistrat din nou, invocând o intrigă care nu este clară. Așa că, episodul a fost filmat pentru a doua oară cu o serie de modificări la nivelul scenariului și distribuției, printre care adăugarea actriței Emilia Clarke în rolul lui Daenerys Targaryen.
5. The Sopranos
Nici serialul The Sopranos nu a fost ocolit de refuzuri. Prima oară, a fost dezvoltat sub forma unui lungmetraj, iar mai târziu gândit ca un serial de televiziune. Fox a fost interesat de prezentarea inițială, pe care a respins-o după ce a primit scenariul pilot. A mai fost refuzat și de CBS și NBC, iar ulterior HBO a difuzat cele șase sezoane.
6. Desperate Housewives
Fox, HBO, Showtime, CBS, NBC și Lifetime au refuzat serialul Desperate Housewives, fiind criticat în principiu din cauza distribuției. În final, ABC a dat o șansă serialului și l-a difuzat timp de opt sezoane, din 2004 până în 2012, și s-a bucurat în scurt timp de popularitate. A fost recompensat cu premii la Emmy, Globurile de Aur și Screen Actors Guild.
7. Sons of Anarchy
Kurt Sutter, creatorul Sons of Anarchy, a fost de părere că HBO ar trebui să difuzeze serialul. Lucrurile nu au mers conform planurilor, iar cel care a fondat banda de motocicliști Hell Angels a dat în judecată HBO pentru că l-a îndepărtat din episodul pilot l-a care a contribuit și el. Dar, cu toate astea, FX a difuzat serialul Sons of Anarchy.
8. Buffy the Vampire Slayer
Prima idee a lui Joss Whedon legată de Buffy the Vampire Slayer a fost creată odată cu scenariul său pentru filmul cu același nume din 1992. Însă, pelicula nu a fost primită bine nici de critici și nici de public. Whedon nu a renunțat la idee și a transformat-o pentru un serial de televiziune. A fost respins de Fox și NBC, dar ideea a fost preluată de WB și a fost prima recunoaștere majoră a rețelei de televiziune.
9. Breaking Bad
Breaking Bad a câștigat 16 premii Primetime Emmy, dar inițial a fost refuzată de Showtime, HBO, TNT și FX. În vreme ce HBO nu i-a anunțat pe creatori că nu sunt interesați de idee, producătorii TNT și-au pus semne de întrebare dacă să accepte un serial despre un profesor care produce metamfetamină, iar FX și Showtime nu au acceptat din cauza unor asemănări cu alte seriale. Dar, seria Breaking Bad a fost preluată de AMC.
10. Stranger Things
Stranger Things a fost refuzat de fiecare rețea către care a fost prezentat de Matt și Ross Duffer. Unul dintre motivele pentru care a fost respins e reprezentat de distribuția formată în special de tineri, mulți crezând că nu ar putea să aibă succes fără a fi un serial pentru copii. În cele din urmă, Stranger Things a fost acceptat de Netflix.
Citește și:
Top 10 filme de acțiune cunoscute și subapreciate, dar pe care chiar merită să le vizionezi
Foto: PR