Ne regăsim de multe ori în situația de a ne întreba cum ar trebui să procedăm pentru a ne convinge că cel cu care avem o relație este persoana potrivită pentru noi, dacă ne merită suficient de mult, dacă sacrificiile pe care le face în parteneriat sunt egale cu ale noastre. Experții ne lămuresc în această privință și ne sugerează câteva lucruri asupra cărora ar trebui să reflectăm atunci când nu suntem sigure de implicarea partenerului în relație:
Nu te susține
O relație nu înseamnă doar bucuria de a avea pe cineva alături în situațiile fericite, ci despre a fi împreună indiferent de situațiile dificile care apar pe parcurs, motivându-vă reciproc să fiți cele mai bune versiuni ale voastre. Inclusiv încurajându-vă aspirațiile și visurile, oricât de imposibile ar putea părea. De multe ori avem nevoie de acea persoană care să ne valideze calitățile și să ne ofere puterea de a crede în propriile noastre forțe. Dacă între voi nu este prezentă această susținere, mai devreme sau mai târziu, relația se va încheia.
Te minte
Minciuna este un semn evident că relația în care ești implicată nu este bazată pe încredere, iar odată pierdută, este foarte greu de recuperat, uneori imposibil. Deși există situații în care minciunile nevinovate sunt necesare, atunci când devin o obișnuință și încep să ascundă aspecte importante, situația se agravează.
Trebuie să-ți ceri iertare pentru comportamentul lui
Dacă ai luat parte la un eveniment alături de un grup de persoane, iar aceștia au rămas uimiți de ceva ce partenerul tău a spus sau a făcut, probabil că ți-ai cerut scuze în numele lui. Nu numai că acest lucru vă dăunează relației, dar pune o tensiune pe umerii tăi, situație ce nu va rămâne trecută cu vederea, ci va începe să creeze din ce în ce mai multe probleme.
Vreți lucruri diferite
La fel cum am menționat și la început, o relație de lungă durată este despre dezvoltarea și construirea unei vieți împreună, ceea ce poate fi dificil dacă nu sunteți pe aceeași lungime de undă. Dacă partenerul tău nu are nicio intenție de a-și îmbunătăți situația, dar tu simți că vrei să evoluezi într-un anumit domeniu, este un semn că nu vreți aceleași lucruri în viitor, intensificându-se astfel certuri și păreri contradictorii.
Depui un efort pe care partenerul tău nu-l face
Relațiile au nevoie de efort din ambele părți pentru a funcționa, inclusiv planificarea unor întâlniri romantice sau activități de zi de naștere. Dacă te ocupi singură de toate aceste lucruri, fără a primi același efort în schimb, partenerul tău nu merită tot ceea ce faci pentru relație. Acest lucru este cu atât mai important după o ceartă, când tu ești cea care face un compromis, chiar dacă vina a fost de cealaltă parte, pentru a nu continua tensiunea dintre voi.
Îți ignoră nevoia de intimitate
Inițierea unui act sexual poate fi o situație foarte delicată. Atunci când o persoană o abordează pe cealaltă, există posibilitatea de respingere. Dacă se întâmplă acest lucru în relație, trebuie să porți o conversație înainte să tragi concluzia că partenerul tău nu mai este la fel de interesat de tine.
Nu observă momentele în care te simți neîncrezătoare
Partenerul tău ar trebui să te cunoască și să observe atunci când nu te simți prea încrezătoare și ai nevoie de puțină încurajare. Atunci când nu ți se oferă susținerea de care ai nevoie în anumite situații, problema se poate extinde către alte aspecte ale relației.
Citește și:
5 lucruri pe care ar trebui să le știi dacă ești îndrăgostită de un prieten
Foto: Instagram.com/alexwatson