Bărbatul pe care îl placi pare ușor pasiv? Ai senzația că duci tot greul începutului relației voastre? Iată câteva dovezi care te vor lămuri.
Sunteți la început de poveste și bărbatul pe care îl placi nu și-a manifestat clar intențiile. Ori, dimpotrivă, a spus că vrea să aveți o relație, dar parcă nu face nimic pentru asta. Iată cum știi că nu se implică așa cum ar trebui.
Nu spunem că el nu te sună, nu îți scrie sau nu răspunde inițiativei de a-l contacta. Doar că în general tu ești cea care face primul pas în ceea ce privește comunicarea. Din exterior pare că tu ești mai preocupată de el și tu îl cauți mai mult.
Îți povestește dramele copilăriei, ce a pățit cu fostele iubite, ce probleme are la serviciu sau la ce tip de viitor visează. Dacă vrei să aduci vorba despre tine și lucruri care se petrec în viața ta, îți permite să vorbești foarte puțin, transferând din nou atenția la el.
Bărbatul pe care îl placi este supărat? Tu îl susții moral și îl înveselești. E anxios? Îi liniștești fricile. E frustrat? Îi reamintești cât este de valoros și ce realizări grozave are. Ești un suport moral neprețuit, însă el nu îți oferă înapoi nici măcar jumătate din cât îi oferi.
… doar ca să nu-l superi. Deși știi clar că nu e vina ta. Ori încerci în felul acesta să dezamorsezi un conflict, întrucât el e mai iute de mâine sau te acuză că îi strici starea de bună dispoziție. Alteori te manipulează atât de bine încât îți induce vinovăția.
Adică nu îți dă voie să fii deschisă emoțional. Eventual îți spune să nu te implici, că nu știe ce vrea sau mai are nevoie de timp. Dar el are momente de conectare cu tine, când devine vulnerabil și cere suportul tău. Afirmă că te apreciază, te respectă, ești un om valoros, ca apoi să te sfătuiască să-ți înfrânezi sentimentele.
El are drame, neajunsuri, situația lui e complicată, iar orice problemă reală de-a ta e minimizată și din nou își varsă oful cât de greu îi este lui. Dacă îi spui că ai un moment prost și că nu ești prea bine emoțional, glumește pe seama ta, îți spune că exagerezi și da, ai ghicit, începe să vorbească din nou despre el. Evident că dacă îi ceri ajutorul sau spui ce nevoi emoționale ai te acuză că ești dependentă și te agăți de el.
Da, tu trebuie să fii un punct de sprijin, să îl consiliezi, să îl asculți, să îl încurajezi în tot ceea ce dorește să întreprindă. Invers, nici gând. Spune că vrea să fii independentă, să faci cum crezi, tu știi mai bine și devine iritat dacă insiști pe subiect. Desigur, nu discutăm aici despre trăsături dependente care te împing către el, și care te fac să crezi că nu te vei descurca niciodată de una singură. Ci de suportul normal pe care doi oameni apropiați și-l acordă. Și apare întrebarea: în realitate cât de apropiați, conectați emoțional sunteți? Într-o relație, fie ea de cuplu, de prietenie, oferă ambii, nu doar unul singur!
Foto: PR