Semne că relația în care te afli s-ar putea să nu fie deloc cea potrivită

Nu ești foarte sigură cum să-ți evaluezi relația de cuplu? Te temi că nu ești obiectivă? Atenție la așteptări și la ceea ce simți.

Semne că relația în care te afli s-ar putea să nu fie deloc cea potrivită

Te întrebi dacă exagerezi? Dacă relația e de fapt ok și perspectiva ta este poluată? În primul rând adresează aceste îndoieli. Care sunt așteptările tale? Ce visezi să se întâmple, ce proiectezi acolo ca un vis frumos? Apoi uită-te cu atenție și onestitate la standardele tale. Ai preluat din standardele de pe social media, din filme, de la prietene? Ai standarde nerealiste pe care e imposibil să se împlinească un om normal ori la statutul pe care îl are partenerul tău? Apoi mută reflectorul asupra ceea ce se întâmplă de fapt, concret, în relația voastră și fii sinceră în legătură cu modul în care te simți alături de partener.

Se răzbună…

… sau folosește vulnerabilitățile tale împotriva ta, așa cum este convenabil pentru el. Știe că părinții tăi au divorțat, că nu ai avut o relație prea bună cu tatăl tău? Ai probleme cu tata, nu că el are comportamente ce ar deranja ori ar stârni gelozia oricui. Ești anxioasă sau obosită, supraîncărcată și îți este greu să faci față în anumite situații? Nu ai încredere în tine, ești slabă, prea sensibilă, dependentă. Aruncă totul către tine, fără să se uite la faptele lui și la consecințele pe care le au acestea, sau la contextul pe care îl trăiești.

Nu negociază

Sunteți diferiți, iar partenerul nu este dispus să găsiți împreună o modalitate de a armoniza aceste diferențe. Nici varianta o dată ca tine, o dată ca el nu i se pare mulțumitoare. Practic nu este dispus să vină către tine, să faceți și lucrurile care îți plac ție, doar pe cele pe care le preferă el.

Nu te ascultă

Și nu te aude. Vede exclusiv perspectiva sa, iar pe a ta o elimină din start. Ca și cum el deține adevărul suprem indiferent de tema abordată. Te întrerupe, vorbește peste tine, afirmă categoric că nu știi, nu te pricepi, greșești. Inclusiv spune că el știe mai bine decât tine ce gândești și ce simți. Cât despre limite nu le respectă și caută permanent portițe de salvare, să îți contrazică sau spulbere limitele.

Confuzia…

… nervozitatea, o stare latentă de stres te însoțesc permanent. Lângă el pur și simplu nu te simți relaxată, nu ai o stare de bine completă. Chiar și când vă amuzați, vă distrați, aveți activități împreună resimți cumva în fundal încordarea.

Aura strălucitoare

Se prezintă ca un cavaler într-o armură strălucitoare. Și povestește tot felul de pățanii din trecut care îl complimentează și îi creează o imagine favorabilă de persoană serioasă, stabilă, muncitoare, dispusă inclusiv la efort relațional. Îți expune planuri interesante, care chiar te încântă și multe au legătură nu doar cu parcursul lui individual, ci și cu voi. Doar că nu observi și fapte ce să întărească sau să valideze vorbele. Ca și cum îți vinde o poveste, dar asta devine clar după multă vreme și o cantitate uriașă de frustrare pe care o experimentezi. Iar dacă sintetizezi, comportamentul lui e mai degrabă adolescentin, iresponsabil, nu matur și cu toată asumarea necesară.

Citește și:
Standarde în relație pe care e important să le împlinească actualul sau viitorul partener

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle