Semne că partenerul tău regretă cu adevărat greșeala pe care a făcut-o față de tine

Nu este de ajuns să îți ceri scuze dacă vrei să îți îndrepți greșeala. Iar asta se aplică și partenerului de cuplu, indiferent cât îți spune că îi pare rău.

După ce ai făcut o greșeală e foarte simplu să îți ceri scuze, iar apoi să menții constant același comportament care inițial a rănit și o va face în continuare. Pentru unele persoane sunt importante vorbele, altele au nevoie doar de fapte, dar în mod clar scuzele fără schimbarea ce o implică sunt în final nule. Iar dacă situația e una mai specială, și nu îți dai seama exact cât de mult regretă ceea ce a făcut, fii atentă la etapele următoare.


Asumarea verbală

Spune cu subiect și predicat că îi pare rău că te-a rănit, ți-a făcut rău, te-a supărat. Că gestul lui nu a fost unul corect, cinstit, încărcat de grijă sau iubire, nici pe departe. Felul în care cineva formulează scuzele este cât se poate de divers. Ce interesează este nu doar conținutul vorbelor, ci modul în care sunt spuse. Dintr-o poziție de vulnerabilitate, transparență, sinceritate, să simți că trăiește ceea ce zice.

Nu te acuză pe tine

Ok, poate ai contribuit la ceea ce s-a întâmplat. Până la urmă fiecare are partea lui de responsabilitate, însă el se uită doar la a lui. Nu caută să dea vina pe tine, să găsească tertipuri prin care de fapt tu l-ai provocat și el nu a avut ce face, doar să răspundă așa cum a făcut-o. Pune reflectorul pe faptele sale, nu cum s-a ajuns la ele.


Ce poate face diferit

A realizat greșeala, a meditat la ea, iar scuzele vin însoțite nu doar de celebrul îmi pare rău, ci și de variante prin care să nu se mai ajungă aici. Un fel de plan care să prevină astfel de situații, ce poate schimba el sau ce poate face diferit.

Face eforturi clare

Ți-ar plăcea să ai o baghetă magică, iar lucrurile să se schimbe cât ai clipi? Din păcate nu este posibil, iar aici e nevoie de răbdare. E important să vezi că își dă silința să se comporte diferit, să își repare greșeala, iar tu validează-i fiecare gest. Încurajează-l, iar el se va simți și mai determinat să continue pe acest drum al schimbării. Lasă-l ca soluțiile și efortul să vină de la el. Nu va învăța responsabilizarea dacă tu ești dispusă să faci în locul lui, chiar și când el este cel care a greșit.

Îți cere implicarea

Să spunem că partenerul tău are un comportament critic, jignitor și nu își dă seama. Vrea să schimbe asta, dar ca să o facă e necesar să îi atragi atenția ori de câte ori se poartă nepotrivit. E în regulă să te implici, să îi atragi atenția. Aici nu faci în locul lui, ci ești parte din procesul său de transformare, pentru care chiar are nevoie de ajutor punctual.


Verifică felul în care te simți

Și-a luat în serios greșeala și scuzele, impactul pe care comportamentul său l-a avut asupra ta. Așa că ocazional te întreabă cum te simți, poate chiar verifică și cu prietenii tăi. E interesat în mod real de polul emoțiilor tale, de ce se întâmplă cu tine.

Citește și:
Stimulare mentală? Cum să fii un bun partener de discuție pentru iubitul tău

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle