Semnale de alarmă că ești singură în doi și nici nu-ți dai seama

Ești singură în doi iar asta are un impact emoțional puternic atât pentru tine cât și pentru partenerul tău. Ca să vă reparați relația, întâi e necesar să realizați că v-ați distanțat.

Semnale de alarmă că ești singură în doi și nici nu-ți dai seama

Tristețe, frustrare, dezamăgire… Ești în cuplu, dar ai puternica senzație că ești singură în doi. Uneori te convingi că ți se pare, că ești prea sensibilă, exagerată, că ceri tu prea mult. Ceri în acord cu ceea ce ai nevoie, iar sensibilitatea e indusă de lipsa satisfacerii nevoilor emoționale în relație cu celălalt. Soluția nu este să evadezi din relație prin muncă, hobby-uri care te trimit departe de casă, ori printr-o aventură. Nici să îți faci direct bagajele și să pleci, asta dacă dorești să mai încerci alături de partener să lucrați activ la vindecarea relației voastre. Desigur, pentru a trata rana emoțională e necesar să o identifici.

Nu vă mai deschideți unul în fața celuilalt

Dacă ai probleme, le discuți cu familia de origine sau cu prietenii. Partenerul nu mai este un coechipier, îi ascunzi ce te doare sau cu ce situații dificile te confrunți. Nu îl mai incluzi în universul tău afectiv, iar detașarea se rezumă nu doar la aspectele negative ci și la cele pozitive. Adică nici nu vă mai bucurați împreună de succesul sau realizările individuale.

Fiecare își face planurile lui

Funcționați aproape complet independent, fără să vă consultați sau fără să negociați. Am putea spune că într-o anumită măsură aveți vieți paralele care se intersectează rar, pe diverse probleme legate de copii, aspecte financiare, legate de bunuri sau investiții. Majoritatea timpului liber înseamnă fiecare cu prietenii lui, ori dacă mergeți undeva împreună interacționați puțin, fără încărcătură afectivă. Nu încercați să intrați unul în povestea celuilalt, să vă împrumutați reciproc pasiunile, hobby-urile, pentru a suda și mai mult relația și a petrece timp de calitate.

Sexualitatea lasă de dorit

Frecvența și calitatea raporturilor sexuale este mai degrabă slabă. Deși sunteți un cuplu, te simți mai degrabă ca într-o prietenie cu beneficii sau o aventură ocazională. Ori faceți sex extrem de rar, o dată la câteva luni, pentru că insiști tu sau insistă el. La polul opus, se poate ca sexualitatea să nu constituie nici pe departe o problemă, dar să fie unicul lucru care vă leagă.

Simți că nu te mai poți baza pe partenerul tău…

… și poate nici tu nu ești disponibilă pentru el. Orice presupune diverse servicii te determină să ceri ajutor de la prieteni sau să angajezi pe cineva specializat. A amânat, te-a refuzat și ca atare nu te mai îndrepți către el. Vrei să te răzbuni să vadă cum este, ori ai decis că nu merită ca tu să faci eforturi dacă ale lui sunt spre zero.

Nu discutați ce se întâmplă în cuplu

Niciodată nu este timpul potrivit, vă blocați în ostilitate sau amândoi evitați cu succes elefantul din cameră. Poate chiar în societate sau pe social media pozați în cuplul perfect, dar acasă sunteți mai degrabă doi străini. Nu puteți să lucrați asupra problemelor voastre dacă le ocoliți, credeți că vor trece de la sine sau refuzați să le aduceți în plan conștient.

Funcționați preponderent online

Poate chiar locuiți împreună, sau separat dar în același oraș, iar relația voastră să se consume și să se desfășoare la telefon, pe chat. Pe timpul zilei sunteți în contact unul cu celălalt virtual, dar acasă interacțiunea să fie minimă. Sau să ajungeți să vă vedeți față în față foarte rar, deși drumul între case durează 30 de minute.

Citește și:
Ești singură de mult timp? De ce e un mare avantaj pentru o viitoare relație de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle