Secretele unui abdomen plat

Regulile unui abdomen plat, cu patratele vizibile sau discrete (dupa caz), sunt foarte simple si usor de pus in practica. Si nu, nu va trebui sa recurgi la nici un truc ciudat.

Iti doresti un abdomen plat, ferm si cu patratele sculptate? In randurile ce urmeaza, iti voi dezvalui secretele unei talii ferme, insa pentru a scapa de colacei si burta va trebui sa recurgi la un obicei putin ciudat. Iti suna familiar? Eu glumesc, desigur, dar o reclama cu text asemanator a invadat Internetul si bineinteles ca a pacalit mii de internauti care au cazut prada acestui scam.


Insa dincolo de promisiuni si capcane, adevarul e ca multi dintre noi viseaza la o reteta simpla, care nu presupune efort si prin care sa-si modeleze abdomenul. De aceea infama campanie a avut un succes atat de rasunator. Totusi, ce putem face ca sa ne atingem telul? Ei bine, sa introduci datele cardului tau pe un site nu e raspunsul. In schimb…

Dormi cel putin sapte ore…

Somnul odihnitor, in care organele isi incetinesc functiile pentru a se reface, e un element vital in sculptarea abdomenului. Atunci cand esti nevoit sa stai treaz ore in sir, probabil vei si manca la ore tarzii si astfel iti vei suprasolicita aparatul digestiv, chiar atunci cand el are nevoie sa se odihneasca.


Intr-un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, cercetatorii au observat ca persoanele care au dormit cel putin sapte ore pe noapte in decursul a cinci ani au acumulat mai putina grasime in jurul taliei decat cei care au avut ore de odihna oscilante. Probabil ca somnul nu e singura piesa care conteaza din puzzle-ul abdomenului visat, dar, conform oamenilor de stiinta, are in mod sigur o contributie.

Evita stresul

Stiu ca pare o utopie, dar cercetari mai vechi (un studiu publicat, in 2000, in jurnalul Psychosomatic Medicine) si mai noi (cercetarile Universitatii Yale, publicate recent pe site-ul oficial) ne confirma faptul ca stresul cronic ne face sa aratam pufosi si mult mai in varsta decat suntem. Mai mult, cauzeaza acumularea grasimii in zona abdominala.

Ce se intampla? Cand ne simtim suprasolicitati, depasiti de situatie si presati de evenimente, nivelul cortizolului (hormonul stresului) creste, iar acest lucru se traduce prin aparitia colaceilor, indiferent de cat de mult sport am face sau de cat de sanatoasa ar fi dieta noastra. De aceea se poate intampla ca nutritionistul sa-si trimita pacientii la endocrinolog: echilibrarea constelatiei hormonale poate fi cheia unui abdomen fat free.


Abdomene… dar nu numai

Cand vrem sa vedem rezultate rapide, de obicei ne apucam de abdomene, insa asa ne construim patratele care raman ascunse ochiului liber, deoarece stau camuflate sub un strat de grasime. Efortul anaerob iti intareste abdomenul, dar nu elimina stratul adipos. Pentru arderea rapida a colaceilor trebuie sa faci exercitii cardio – precum inotul, jogging-ul sau mersul pe bicicleta.

Un studiu al Universitatii Duke a descoperit ca persoanele care au facut un efort cardio moderat – 178 de minute pe saptamana de mers, mai exact o jumatate de ora pe zi – au depus foarte putina grasime abdominala in decursul a opt luni. Participantii care au facut un antrenament intensiv (jogging) pe o perioada similara au vazut rezultate palpabile, reducandu-si excesul adipos cu aproape 7%.


Pentru a-ti amplifica rezultatele, incearca sa te antrenezi alternand antrenamentele intensive (precum alergatul) cu cele de intensitate medie (ca plimbarea in aer liber). Odata ce ai stabilit o rutina a exercitiilor cardio, poti include si doua sedinte de antrenamente cu greutati pe saptamana. Aproape toata lumea castiga kilograme odata cu inaintarea in varsta, dar tonifierea masei musculare iti poate reduce simtitor excesul de grasime abdominala.

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle