Roluri celebre care au redefinit cariera unora dintre cei mai apreciați actori

Aceste roluri i-au adus din nou pe actorii de mai jos în vizorul publicului.

Unele roluri interpretate de actori ajung să fie repede uitate de publicul larg, în timp ce altele ne rămân ne rămân în minte pentru că au trezit emoții puternice în noi. 

1. Robert Downey Jr. în Iron Man

În plan personal, Robert Downey Jr. a întâmpinat destule problemele, care i-au afectat și cariera. Dar, a depășit obstacolele și a avut o revenire cel puțin uimitoare, iar portretizarea lui Iron Man demonstrează din plin acest lucru, fiind și rolul care i-a adus cele mai mari câștiguri financiare.

2. Brendan Fraser în The Whale

Rolul din filmul The Whale a venit pentru Brendan Fraser cu o mulțime de reușite pe plan profesional. Actorul l-a jucat pe Charlie, un profesor de engleză care suferă de obezitate morbidă și care își dorește să refacă relația fragilă cu fiica lui. Pelicula scoate la iveală o mulțime de teme sensibile despre relația dintre un tată și o fiică, iar Brendan Fraser a câștigat și un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal datorită prestației sale.

3. Matthew McConaughey în Dallas Buyers Club

Pentru rolul său din filmul Dallas Buyers Club, McConaughey a obținut un premiu Oscar. În pelicula regizată de Jean-Marc Vallée, actorul l-a jucat pe Ron Woodroof, care în timpul epidemiei de SIDA i-a ajutat pe pacienții diagnosticați să facă rost de medicamente.

4. John Travolta în Pulp Fiction

După mai multe eșecuri în cariera în actorie, John Travolta s-a întâlnit cu succesul prin intermediul filmului emblematic Pulp Fiction, regizat de Quentin Tarantino. Actorul l-a interpretat pe Vincent Vega, un personaj care din prima clipă îți dai seama că are o latură misterioasă.

5. Robert Pattinson în Good Time

Connie Nikas este numele personajului interpretat de Robert Pattinson în filmul Good Time. În pelicula regizată de Benny și Josh Safdie, e într-o cursă acerbă în lumea periculoasă din New York cu scopul de a-l scoate pe fratele lui din închisoare, după ce ajunge acolo în urma unui jaf. După vizionarea filmului Good Time, publicul a fost încântat de performanța avută de Robert Pattinson, fiind chiar una dintre cele mai bune din cariera lui.

6. Jim Carrey în Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Rolul din filmul Eternal Sunshine Of The Spotless Mind rămâne unul dintre cele mai faimoase din cariera actorului Jim Carrey. Iar acest lucru se datorează și faptului că pelicula în care a jucat alături de Kate Winslet abordează un subiect plin de sensibilitate și romantism, cu totul diferit de cele în care mai jucase înainte Jim Carrey.

7. Tom Cruise în Magnolia

În Magnolia, filmul scris și regizat de Paul Thomas Anderson, Tom Cruise l-a jucat pe Frank TJ Mackey, un lider misogin al unui program cel puțin îndoielnic. Actorul a surprins cu interpretarea sa, având în vedere că pentru această dramă a ieșit din zona sa cunoscută de filme. În plus, datorită prestației sale, a fost răsplătit cu un Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar.

8. Adam Sandler în Uncut Gems

În thrillerul Uncut Gems, Adam Sandler, cunoscut în special pentru rolurile din comedii, l-a jucat pe Howard Ratner, un bijutier care se confruntă cu dependența de jocuri de noroc. Din cauza acestei dependențe, are parte de probleme în lanț, iar familia lui este în pericol. Are și datorii și pune la cale un plan prin care să le achite.

9. Charlize Theron în Monster

Charlize Theron a avut de interpretat în filmul Monster un rol extrem de tulburător și dur. Actrița a jucat-o pe criminala în serie Aileen Wuornos. Charlize Theron a fost extrem de convingătoare în prestația pe care a avut-o, iar schimbările fizice pe care le-a făcut au contribuit la acest lucru. Astfel că, performanța i-a adus și o reușită în carieră, și anume un premiu Oscar.

10. Leslie Nielsen în Airplane!

Până la rolul din filmul Airplane! din 1980, Leslie Nielsen se făcuse remarcat prin intermediul personajelor din drame. Dar, pelicula i-a adus o nouă perspectivă în cariera lui, iar asta pentru că l-a interpretat pe doctorul Rumack în această comedie despre peripețiile de care au parte pasagerii, după ce pilotul avionului moare, în timp ce se află spre destinație, din cauza unui virus.

Citește și:
Unde au lucrat cele mai cunoscute vedete feminine înainte de a deveni celebre

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle