Riscurile care apar când ai o relație cu un bărbat mai tânăr

Ai început o relație cu un bărbat mai tânăr? Există câteva greșeli pe care este absolut esențial să le eviți. Asta dacă vrei ca povestea să dureze...

Riscurile care apar când ai o relație cu un bărbat mai tânăr

Ce îți vine prima dată în minte când te gândești la o relație cu un bărbat mai tânăr? Că în timp diferența de vârstă va fi vizibilă la nivel fizic? Poate te va părăsi pentru o femeie de vârsta lui sau (mult) mai mică? Și până la urmă ce înseamnă diferență de vârstă acceptabilă? 2-3 ani? 15-20 de ani deja e scandalos?

Fiecare persoană sau cuplu are regulile sale, iar când e vorba despre iubire… să ne uităm la Emmanuel Macron și soția sa Brigitte cu 25 de ani mai în vârstă decât domnul Macron, întâmplător și președintele Franței. Mai juri că tinerețea și aspectul fizic înseamnă totul? Niciodată! Cuplul înseamnă și comunicare, respect, admirație, valori și țeluri comune, evoluție personală, cum te simți lângă celălalt și ce puteți deveni împreună. Iată, unii chiar președinți. Așa că dacă ai lăsat la o parte stereotipurile și ai o relație cu un bărbat mai tânăr, nu contează cu câți ani, fii atentă la aceste posibile greșeli.

Ai o relație cu un bărbat mai tânăr și îl castrezi psihologic

Asta se poate întâmpla în orice cuplu, nu doar atunci când ai o relație cu un bărbat mai tânăr. Doar că acum probabilitatea este ceva mai mare. Te simți sigură pe tine, ai o experiență de viață mai vastă ca a lui și devii dominatoare până la punctul în care el își pierde bărbăția. Iar un bărbat care își pierde masculinitatea (bunul său cel mai de preț) devine foarte periculos. Caută să și-o recupereze, să o confirme în altă parte, ori intrați într-un război rece, agresiv sau pasiv-agresiv, în care pierdeți amândoi.

Te transformi în mama lui

Ce oferă mamele? Iubire, ghidaj, protecție. Există riscul ca, fără să vrei, să te transformi pentru partenerul tău într-o mămică. Ce zonă a cuplului are prima de suferit? Sexul, evident! Să te culci cu mama înseamnă incest. Vă alintați spunându-vă mami și tati? Semnul de alarmă e mare cât Turnul Eiffel și la fel de luminos. Supraprotecția e foarte dăunătoare, conferind bărbatului note de neajutorare, la fel și controlul excesiv, ghidajul în care nu poate să ia o decizie singur, fără tine. La sfârșitul zilei vrei să ai un copil mai mare, dependent de tine? Sau un partener cu care să faci echipă și pe care să te bazezi în momentele delicate?

Ai o relație cu un bărbat mai tânăr pe care vrei să îl schimbi

Ai în spate un istoric relațional. Pe baza lui știi deja ce accepți sau nu de la un bărbat, ce limite sunt flexibile. Știi cum ți-ar plăcea să arate, psihologic vorbind, bărbatul cu care dormi în fiecare noapte. Portretul robot este foarte bun când îl alegi, nu după ce ai intrat în relație. Iubitul tău este un om, nu o plastilină pe care să o modelezi după bunul tău plac. Să zicem că reușești. Poți să te plictisești de creația ta ori acesta să se simtă frustrat și să înceapă o formă de rebeliune. Mai ales că nevoia emoțională de bază de a fi acceptat așa cum este el nu va fi deloc satisfăcută.

Evidențiezi constant realizările tale

Poate că ai o situație financiară mai bună decât el. O poziție socială mai înaltă, o cultură mai bine pusă la punct. Și el vede diferențele astea, le simte, le acceptă sau le ignoră. Problema apare când în public sau în intimitate îl plasezi pe partener pe o treaptă inferioară. Dacă în acest mix de superioritate mai adaugi sarcasm, aroganță, critică… vei construi o bombă relațională de mare impact.

Citește și:
6 situații când nu ar trebui să îți ceri scuze niciodată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle