Regulile Mihaelei Radulescu (P)

Cunoscuta si un pic invidiata pentru stilul ei riguros de viata si pentru rezultatele lui spectaculoase, Mihaela Radulescu ne-a impartasit acele reguli pe care singura si le-a impus si pe care le urmeaza cu strictete.

ELLE: Ce inseamna pentru tine un stil de viata sanatos?
Mihaela Radulescu: Stii, in masina nu punem parfum si nici in tigaie motorina, pentru ca stim sigur ca nu e bine. De ce oare e atat de greu sa ne gandim serios si la ce avem noi nevoie, pentru ca si aici stim bine teoria? Asta cred ca inseamna un stil de viata sanatos: sa ne hranim, in toate sensurile, cu ceea ce ne face sa functionam la capacitate optima. Avem nevoie de vitamine, dar si de bucurie, de apa, dar si de miscare, de liniste, dar si de muzica. Atunci cand ne prindem cat de importanta e armonia dintre toate acestea, traim sanatos, in toate privintele.


ELLE: Ai anumite alimente preferate?
M.R.: Imi plac mancarurile gatite sanatos, fara prajeli, colorate de la legume apetisante, aromate cu mirodenii savuroase. Si la o banala omleta imi place sa adaug condimente, ardei gras rosu sau verde, ciuperci, verdeata. Imi plac mancarurile lejere, pestele, iaurturile, salatele, fructele de mare. Iar mango e fructul pe care l-as manca zilnic. Ma declar un fan al cerealelor integrale pentru ca pastreaza invelisul bobului protector si sunt mai bogate in fibre, vitamine si minerale. Iaurtul imi place in mod deosebit, mai ales Activia cereale integrale, pentru ca il gasesc gata combinat, ceea ce e foarte util in zilele in care ma grabesc sau nu sunt acasa. Combinatia de iaurt sanatos cu cereale integrale este una perfecta pentru mine. Cum stiti, sunt o fana a activitatilor in aer liber, iar un iaurt poate fi o solutie rapida si sanatoasa, fiind o gustare consistenta si hranitoare. La fel de mult imi place si iaurtul de baut, pentru ca e usor de consumat si e alegerea perfecta atunci cand traiesti intr-un ritm alert.


ELLE: Astazi ne preocupa mai mult decat oricand cautarea fericirii. Dar ce inseamna, de fapt, aceasta fericire si cum sa facem sa atingem si sa pastram mult visata stare de bine?
M.R.: E o treaba migaloasa si cere atata rabdare si intelepciune! Nu cred in fericirea continua, ca doar nu traim in eprubete, ci interactionam cu atatea soiuri de trairi, de fiinte si de fenomene. Cred ca e importanta concentrarea pe ceea ce ne da cu adevarat o stare de bine, macar in partea aia de viata pe care o numim timp liber. Bucuriile, emotiile pozitive mai trebuie si nascocite, nu numai intampinate, asta ne ridica sigur moralul si ne face sa performam mult mai uman. Starea de bine nu vine singura, ci e musai s-o construiesti din detalii, din cele mai banale actiuni, din convingerea ca fiecare zi merita umpluta si cu daruri pentru sufletul tau.

ELLE: Cand citim in carti despre fericire, aceasta pare tangibila, dar ce faci cand unele circumstante din viata par prea greu de depasit?
M.R.: Pai, nu e mare lucru de facut – traiesti ce ti se intampla, suferi, plangi, jelesti sau… strangi din dinti, cauti iesirea de avarie, tragi adanc aer in piept si mergi mai departe, cu o experienta in plus, poate o lectie de viata sau, pur si simplu, o lectie despre tine, facultativa. Fericirea e o clipire, daca tintesti prea sus, sau o himera, daca filosofezi prea mult despre ea… Cred mai mult in bucurie, in energie pozitiva, in chef de viata, de munca, de iubire, decat in fericire.


ELLE: Ce te face pe tine fericita?
M.R.: Orice reusita a copilului meu, fie ca e la scoala, un nou nivel de intelegere, un rezultat sportiv sau pur si simplu un dialog consistent, despre nimicuri care lui i se par importante. Apoi, am lista mea de bucurii personale, care vin din multiple directii – din iubire, din calatorii interesante, din reusite profesionale, din caldura unor prietenii consistente.

ELLE: Toate schimbarile pe care le facem pentru a trai mai bine, mai sanatos, mai echilibrat ne remodeleaza, de fapt, obiceiurile, alimentatia si, implicit, personalitatea. Dar in tot acest demers, uitam sa ne bucuram de viata. Ce ar trebui sa facem pentru ca dorinta de schimbare sa nu devina o obsesie?
M.R.: Sa o facem sa devina obisnuinta. Dar, pana acolo, e musai sa intelegem rostul disciplinei de viata. Degeaba incercam din rasputeri cure de slabire, daca nu schimbam obiceiurile proaste cu altele bune. Degeaba speram in minuni, daca nu credem in cele mai banale activitati, cum ar fi miscarea, mersul pe jos, consumul regulat de apa sau dormitul sanatos, adica de cel putin sapte ore. Dupa un mic dejun satios, te asigur ca simti bucuria de viata, prin simplul fapt ca ai energia de a face tot ce urmeaza in acea zi. Daca mai adaugi diminetilor si o portie de gimnastica sau alergi cel putin 30 de minute, n-ai cum sa mai fii morocanos, apatic sau lipsit de chef. Dorinta de schimbare a stilului de viata trebuie sa vina natural, mai ales daca are la baza un set de nemultumiri personale.


ELLE: Ziua buna se cunoaste de dimineata, se spune. Tu cum iti incepi ziua?
M.R.: Extrem de energizant si fara sa mai fie o corvoada, pentru ca sunt ani de cand imi incep zilele la fel: ma trezesc devreme, la 6,45. Pina la 7,15 imi fac gimnastica si stretching-ul, fac un dus rapid si apoi pregatesc micul dejun pentru cei din casa – oua, ceai, sucuri de fructe, iaurt, cereale integrale, paine prajita, ardei gras verde sau rosu, cafea. Nu-mi place sa lenevesc in pat, nici macar in weekend, nu sar niciodata peste mic dejun sau sport, asa incat startul e mereu bun.

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle