Recomandarile BeWhere! pentru weekendul prelungit 27 aprilie – 1 mai

Fie ca plecati sau nu din Bucuresti, in acest weekend prelungit se gasesc destule evenimente care sa va ocupe agenda.

Peste tot au loc concerte si picnicuri in aer liber, iar cei care raman in oras pot transforma 1 Mai Muncitoresc in 1 Mai Cultural cu o vizita la teatru sau cinema. BeWhere! recomanda:

Prin tara…

Daca mergeti la mare aveti de ales in principiu intre Mamaia si Vama. Daca sunteti mainstream adica. Puteti sa bifati aici For The Love Of House, in La Mania, Black Sea Kite Festival pe plaja H2O, Sunwaves pe plaja Enigma, Loredana Groza in Fratelli Mamaia. Sau puteti merge in Vama sa-i ascultati pe ROA, Les Elephants Bizzares, Silent Strike si Suie Paparude la Goblin Fest si sa radeti de unii si altii la maratonul de Stand-up Comedy Muncitoresc (27 aprilie -1 mai, orele 22.00, 20 lei).
Daca va place mai „underground', aveti serbarea campeneasca „Veniti, Privighetoarea canta' la Sulina sau puteti sa incercati un picnic la Dalboka, ferma de midii din Bulgaria.

1 mai electro style

The Mission propune pentru acest weekend, pe litoral, la Mamaia mai exact, evenimentul 1st of May. Timp de doua nopti, plaja din nordul statiunii va fi incalzita de ritmuri electro provenite de la platanele unora ca Hot Natured (Jamie Jones, Art Departament, Lee Foss si Richy Ahmed), Cadenza Vagabundos (Luciano, Arcy, Digitaline), dar si DJi romani Negru, Giuser, Morden b2b Maxwell si Ninja. Este vorba despre DJ care ale caror performance-uri au fost apreciate pe plajele din Ibiza, dar si în cluburile din Berlin.
The Mission, Mamaia (plaja), 27 si 28 aprilie, ora 22:00. Pret bilete: 30 – 90 lei. Accesul este interzis persoanelor sub 18 ani!

… si in Bucuresti

Daca nu plecati din oras aveti de ales intre un picnic la Palatul Mogosoaia cu concert Mircea Baniciu (1 mai), concert in Parcul Izvor (organizat de Primaria Sectorului 5 cu un solist surpriza, pe 1 mai), party-ul „Unu Mai ca-n Vama' la Turbohalle (30 aprilie, ora 21.00, 65 lei), piesa de teatru „Sambata, duminica, luni' la Sala Amfiteatru de la TNB (29 aprilie, 19.30) sau spectacolul Circul National din China (la Sala Palatului, pe 1 mai, orele 20.00, pret bilete intre 100 si 300 lei). Sau o plimbare prin parcurile parasite (intr-un sens bun, bineinteles) ale capitalei.

Filmul de Weekend: Polisse

Primele imagini ale acestui film sint nitel inselatoare, pentru ca vedem o fetita careia politistii ii pun intrebari despre un posibil abuz sexual pe care l-a suportat din partea unei rude. Apoi, ne este aratata si ruda: un batrin, mai degraba libidinos. Asa ca va puteti astepta la un (alt) film despre un subiect delicat, emotionant si cvasi-universal atasant. Doar ca, incet-incet, camera poposeste pe chipurile si problemele si legaturile pe care le au ofiterii care sint in Brigada de Protectia Copilului din Paris, un fel de 'gluma' de politie. Colegii lor nu prea ii iau in serios. E o lume delicata, in care emotiile sint esentiale si in care nu exista cazuri, ci doar copii care trebuie salvati. Camera sta tot timpul pe umar, jocul este dus la limita firescului si sint momente in care m-am dus cu gindul la recent premiatul la Cannes, 'Entre les mur'. E un film care ar fi putut avea mai multe finaluri, dar care alege sa continue pina cind totul devine insuportabil…

  • Polisse, Franta, 2011, regia Maiwenn, cu Maiwenn, Joey Starr, Karin Viard, Marina Fois, 127 minute.

O scrisoare pierduta' la Teatrul de Comedie

Daca tot punem ca ne e contemporan Caragiale, de ce sa nu il tratam ca atare? Asta face regizorul Alexandru Dabija in montarea de la Comedie, alaturi de o distributie importanta: Marcel Iures, George Mihaita, Mihaela Teleoaca, Dorina Chiriac, Marius Florea Vizante. In 2011, Catavencu nu mai poate fi doar canalie, Trahanache si Dandanache si-au pierdut demult „inocenta' si diplomatia, iar Zoe numai doamna nu mai e.

  • O scrisoare pierduta'. Sambata, 28 aprilie, ora 19:00, Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

O vizita la Biblioteca Nationala

Plecand de la proverbul romanesc „ai carte, ai parte!', va invitam la lectura in cel mai modern loc din Romania: Biblioteca Nationala. De la inceputul acestei saptamani, bibliotecarii au incercat sa-i atraga pe bucuresteni cu o serie impresionanta de evenimente culturale. Dupa vernisaje, workshopuri si concerte, in ultima zi, sunteti invitati in Muzeul Cartii, la mezanin, pentru a vedea tiparituri vechi, carti rare, in expozitia „Centre tipografice de carte romaneasca veche'. De la ora 13.00. Daca nu ajungeti la vernisaj, pe parcursul intregii zile, in spatiul multifunctional de la Parter veti vedea cum se restaureaza si cum se leaga o carte (intervalul orar 10.00-18.00). Seara se incheie la ora 20.00 cu un concert de opera proiectat pe fatada cladirii Bibliotecii Nationale

Cartea de duminica: „Poveste despre dragoste si intuneric'

Considerat cel mai bun roman al scriitorului israelian Amos Oz, Poveste… este de fapt un text autobiografic. Nascut in 1939 la Ierusalim, intr-o familie de intelectuali, micul Amos creste inconjurat de carti, de nostalgia parintilor sai pentru Europa si de istoriile individuale dureroase care i-au adus pe toti impreuna. Marea politica, literatura si viata celor din jur sunt la fel de importante, in ochii lui. Este volumul in care Oz vorbeste pentru prima oara de tragedia care i-a marcat intreaga viata: sinuciderea mamei sale, cand el avea doar doisprezece ani. La paisprezece ani, avea sa-si paraseasca tatal instrainat, sa intre intr-un kibbutz, sa adopte numele neverosimil de „Oz' – in ebraica, inseamna „indrazneala'…

  • Poveste despre dragoste si intuneric. Amos Oz, Humanitas Fiction, 608 pag., 45 lei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle