Pur si simplu irezistibila – cum sa iti educi simtul estetic

Cum se face ca unii oameni par intotdeauna ca scosi din cutie? Proaspeti si intr-o forma de invidiat? ELLE it prezinta cateva trucuri pentru a-ti educa simtul estetic.

Pur si simplu irezistibila – cum sa iti educi simtul estetic

Gustul

Toate trec: coafura, garderoba, atitudinea. Femeile care ofera privirii o imagine impecabila, din cap pana-n picioare, atrag intotdeauna si peste tot atentia asupra lor. Ce anume le face sa iasa in evidenta? Un amestec de stil, simt al armoniei si pasiune pentru ordine. Pentru asta nu ai nevoie neaparat de un talent innascut. Pentru ca gustul si simtul este­tic se educa si se desavarsesc in timp.

De exemplu, cine se ocupa frecvent cu arta, arhitectura si designul, viziteaza expozitii, ii plac cartile legate elegant in piele si trece prin viata cu ochii larg deschisi dobandeste foarte repede capacitatea de a discerne intre frumos si urat. Pe langa aceasta insa, de buna seama, trebuie sa lucrezi cu tine insati. Asa ca iti prezentam cateva trucuri marunte care, la prima vedere, pot parea banale, dar in ansamblul lor ofera acea distinctie bine stiuta si hotaratoare. Nu e nevoie decat de un strop de organizare, timp, atentie si consecventa.

Reduceri

Poate suna paradoxal, dar descrie perfect realitatea: primul pas spre o garderoba naucitoare nu il reprezinta achizitionarea unor piese noi de vestimentatie, ci, dimpotriva, inseamna sa te desparti de anumite lucruri. Fa curatenie, debaraseaza-te de balast. Chiar daca sloganul „Mai putin inseamna mai mult' pare uzat, pur si simplu asa este! Fixeaza-ti de doua ori pe an, cel mai bine la inceputul fiecarui sezon, un moment pentru a face o selectie.

Selecteaza!

Incepe explorarea propriului dulap si nu ignora „randul al doilea'. Acolo se ascund o multime de lucruri pe care oricum nu le folosesti niciodata. Dar e posibil si ca ele sa camufleze comori uitate in colturi nebanuite. Instituie patru categorii:

  • 1. Ce se arunca (tricouri ingalbenite, sosete desperecheate, incaltaminte uzata etc.).
  • 2. Haine de dat (gasesti pe Internet adresele organizatiilor caritabile).
  • 3. Raftul pentru haine de „linia a doua (nu pastra acolo decat lucrurile de mare valoare).
  • 4. Vechi, dar pretuite. Lucruri cu o poveste a lor, care ar trebui sa ocupe cel mult un sertar.

S.O.S.

Nimic nu te linisteste mai mult decat certitudinea ca, la nevoie, poti sa apelezi la un sistem de back-up, care incape in poseta sau isi gaseste locul intr-un sertar al biroului. Ar trebui sa ai intotdeauna la indemina urmatorul echipament de urgenta:

  • elastice si agrafe de par pentru o coafura clasica, usor de obtinut.
  • exercitiile acrobatice cu limba, ori de cate ori iti intra ceva intre dinti, nu au nimic nobil in ele. Tocmai de aceea, ai nevoie de ata dentara.
  • inlocuitorul ideal pentru rola de scame: un pachet de benzi cu lipici.
  • pentru unghii: o pila dubla, cu o parte pentru slefuit si cealalta normala.
  • in afara de acestea, mai pune o solutie pentru indepartat oja de pe unghii. Practic: servetele sau sub forma de creion.
  • ace de siguranta.

Pastreaza-ti lucrurile in perfecta stare

Nasturii lipsa sau care atarna neglijent, flecurile tocite de la pantofi sau blazerele albe, care pe la margini nu mai sunt albe, totul confera o impresie de ansamblu neprietenoasa. De aceea, investeste in intretinerea garderobei tale si intereseaza-te cu regularitate de starea acesteia. Adresele absolut necesare: un cizmar bun, o croitoreasa priceputa (de rezerva), o curatatorie demna de incredere. Important: foloseste-te de ei cu adevarat. Nu astepta sa ajungi pana la nivelul muntelui Everest cu pantofii scalciati si cu hainele necuratate. Inainte de urmatoarea folosire, calca pantalonii care au facut cute! Must: echipamentul potrivit pentru intretinere:

  • 1. Rola pentru scame (una inclusiv la birou!) si perie de haine.
  • 2. O trusa completa de cusut, cu ace de cusut, ace cu gamalie, ata in culorile cele mai importante si o forfecuta, cu care poti sa indepartezi etichetele si sa desfaci buzunarele cusute.
  • 3. O perie aspra de pantofi pentru cura­ta­re, alta fina pentru lustruire si suficienta crema de pantofi.

Ordine

Cine a cautat macar o data o anumita pereche de pantofi ratacita in­­tr-un morman urias de lucruri in dezordine s-a convins, fara nici o indoiala, ce inseamna putina sistematizare intr-un dulap de haine. Pentru toate cele care detin mai mult de opt perechi de pantofi: lipiti pe fiecare cutie o fotografie cu continutul acesteia. Pantofii au nevoie de calapod! Aranjeaza dulapul la inceputul fiecarui sezon, dupa culori. Alternativa: dupa tinute. Pantalonii trebuie atarnati pe umerase. Exceptie: jeansii trebuie impaturiti.

Cumparaturile

Shopping-ul este pentru unii un chin, pentru altii o adevarata placere. Dar chiar si asa se intimpla sa te intorci de la cumparaturi cu tot felul de lucrusoare in sacose, care mai tarziu nu ti se mai potrivesc. Strategia cea mai buna: scaneaza la inceputul fiecarui sezon  ce anume iti place si de ce anume ai nevoie. Alcatuieste o lista cu toate acestea si, la fiecare achizitie, gan­deste-te cum poti asorta lucrul respectiv cu restul garderobei. Simti nevoia sa faci cumparaturi? Nici o problema!

Beauty

Parul: o vizita la coafor din sase in sase saptamani este absolut necesara. Must: daca iti vopsesti parul, trebuie sa iti vopsesti din nou radacinile dupa patru saptamani. Daca nu iti place sa mergi la coafor, mai bine alege suvitele.

Manichiura/pedichiura: combina-le cu vizita la coafor.

Sprancenele: pentru a le da forma, trebuie sa apelezi la un profesionist. Dupa aceea, poti sa le pensezi singura in fiecare seara.

Make-up: rujul de culoarea lemnului de trandafir avantajeaza orice ten, rujul rosé confera prospetime chipului. Nu este necesar un machiaj complet.

Dantura: de doua ori pe an ai nevoie de o curatare la un cabinet de specialitate. Foloseste o periuta de dinti electrica – curata mai in profunzime!

Basics

Din nici un dulap nu trebuie sa lipseasca: o pereche de pantaloni negri cu o croiala impecabila si o camasa alba, din bumbac. Din cand in cand, avem nevoie pur si simplu de „o costumatie care sa se potriveasca starii noastre de spirit. Fie ca vrem sa parem sexy sau serioase, cu aceasta combinatie nu putem da gres, ca sa nu mai vorbim de stil.

Locuinta

O data la doi ani este necesar un inventar serios al lucrurilor din casa. Pentru ca orice locuinta se umple, fara sa facem ceva pentru asta, cu tot felul de obiecte, la fel de repede cum se inmulteste musculita de otet. Deci, cu o iuteala de nedescris. Iar acolo unde domneste haosul, lucrurile frumoase se pierd. Obiectele deosebite sunt mult mai bine puse in valoare intr-o amenajare minimalista. Si la capitolul casa este valabila regula de aur: mai degraba putin si bun decat mult si prost. Investeste in obiecte care umplu spatiul: o sofa scumpa si, pe langa aceasta, doi metri de Ikea-Billy. Piesele de mobilier clasice pot fi invio­rate, fara nici o problema, cu accesorii precum perne sau cuverturi.

Arhiva revistei Elle
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle