Procrastinezi și asta îl enervează cumplit pe partenerul tău? Ce câștigi în cuplu dacă faci un efort și nu mai amâni lucrurile

Amâni diverse lucruri, responsabilități mai mari sau mai mici, și totul se întoarce împotriva ta ca un bumerang. Dacă nu mai faci asta efectul pozitiv în cuplu ar fi uriaș.

Știi despre tine că amâni lucrurile până în ultimul moment, când ești obligată să le faci ori s-au prescris, sau le-a rezolvat altcineva în locul tău. De regulă este partenerul de cuplu, iar din acest motiv conflictele se țin lanț. Îți asumi comportamentul disfuncțional, iar schimbarea lui va genera consecințe pozitive în relație, destul de convingătoare dacă stai să le analizezi…


O viață sexuală mai bună

Dinamica voastră nu este una de la egal la egal, adult la adult. Ci mai degrabă una părinte-copil sau părinte-adolescent. Partenerul intră în rol de părinte și te ceartă, îți ține prelegeri, acționează unde ar fi trebui să intervii tu, dar nu s-a întâmplat datorită amânării. Iar tu ești adolescenta rebelă care țipă să nu se mai pună presiune pe ea sau copilul care se ascunde. Pe acest fir al rolurilor nepotrivite… cum să ai o viață sexuală bună tocmai cu părintele tău?! Mai mult, o relație de cuplu cu probleme nerezolvate se va măcina, iar absența sexului este unul dintre semnalele de alarmă evidente.


Nu te mai critici

Te critici pentru că nu faci, ai regrete și îți derulezi în minte scenarii de genul cum ar fi fost dacă. Când nu mai procrastinezi nu te mai simți vinovată și nu mai faci compromisuri în cuplu tocmai pentru a înăbuși acea vinovăție. Pe scurt îți trăiești relația așa cum ai nevoie și e ok pentru tine.

Activarea vine în lanț

De multe ori lucrurile, activitățile amânate sunt interdependente. Iar prin pași mici ajungi să parcurgi drumul cel lung. Adică luând atitudine vei vedea cum se deblochează și alte etape care depindeau de cele precedente. Capeți mai multă încredere în tine, încredere pe care o va împărtăși și partenerul de cuplu, ceea ce va întări relația.

Fără activități toxice

Amânarea implica integrarea unor diferite forme de autoliniștire. Te refugiai în activități deloc constructive sau sănătoase, ca să fugi de presiunea pusă în mintea ta de lucrul amânat, de ce îți spuneai în legătură cu el sau cu termenul limită. Iar aceste activități nesănătoase cel mai probabil erau o sursă suplimentară de conflict în cuplul vostru. Prea mult stat pe social media, mâncat dulciuri, jucat pe telefon?


Descoperi lucruri noi despre tine

Când nu mai amâni, ci faci în mod concret, poți afla lucruri despre tine pe care nu le știai până acum. Talente adânc îngropate, abilități care se construiesc, aspecte ale personalității tale care pot străluci. Ai ocazia să te vezi într-un alt unghi, partenerul să te privească dintr-o lumină și mai bună.

Exersezi autocontrolul

Nicio abilitate nu va crește fără exercițiu, ceea ce e valabil și pentru autocontrolul necesar de a te opune tentației amânării. Vrei să nu mai procrastinezi? Alege conștient opusul, cât mai des. Această formă de autocontrol va fi ulterior folosită și pentru gestionarea furiei sau a unor reacții nepotrivite în relație cu partenerul tău.


Citește și:
Motive pentru care partenerul tău își cere scuze, deși sub nicio formă nu crede în ele și nu regretă ce a făcut

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle