Probleme cu care te poți confrunta când decizi să ai o prietenie cu beneficii

Există câteva riscuri când alegi să fii într-o prietenie cu beneficii. Poți fi tu rănită sau partenerul, unele aspecte le poți controla, altele nu.

Probleme cu care te poți confrunta când decizi să ai o prietenie cu beneficii

Ți se pare că o prietenie cu beneficii este varianta cea mai potrivită pentru tine. Vrei să faci sex, dar fără să ai aventuri de-o noapte cu diferiți străini. Să nu te complici cu persoane care chiar vor o relație și tu nu. Să nu apară cerințe pe care nu le dorești, totul este cât se poate de clar de la început prin însăși natura sau denumirea relaționării. Ești obosită psihic după o relație ce s-a încheiat recent, vrei să îți dai timp să te vindeci, sau ai stabilite niște obiective clare, poate chiar vrei doar distracție, și o relație oficială mai mult te încurcă. Chiar și așa o prietenie cu beneficii prezintă o serie de capcane.

Nu l-ai ales bine

Este un coleg de serviciu pe care îl vezi zilnic la birou, sau dacă lucrezi de acasă cel puțin te lovești de el în conferințele video sau e necesar să discutați telefonic, pe e-mail pentru a rezolva diferite probleme. Este parte din grupul extins de prieteni și la orice ieșire în oraș, plecare pe weekend sau vacanță mai lungă e întotdeauna prezent. Locuiți în același bloc sau complex rezidențial. Dacă tragi linie e greu să îl ocolești, ba chiar imposibil, deoarece contextele nu permit asta. E mult prea aproape de tine.

Un fost

În mod similar, dacă ai decis ca prietenul cu beneficii să fie o persoană cu care ai avut o relație, fie ies la iveală probleme nerezolvate de atunci, resentimente, fie picați în capcana relației. Deși nu aveți una și nu vă doriți asta, vă comportați ca și cum sunteți împreună pe baza unui automatism. Să treci de la, cândva, iubită oficială cu drepturi depline la cineva cu care face sex ocazional… se poate resimți greu, ca o scădere de statut.

Vrei mai mult

Privește în trecutul tău, oare nu ți s-a întâmplat ca fiind într-o poveste relaxată cu cineva, la un moment dat să realizezi că vrei mai mult? Dacă nu ai pățit asta, este cu siguranță unul dintre riscurile prieteniei cu beneficii. Căci faci sex, petreci un anumit timp împreună unde aveți diferite activități, discuții, și începi să simți din nou gustul sau pofta de a avea o relație adevărată.

Tatonări

Ai cunoscut pe cineva, îți place, vrei să descoperi mai multe despre persoana respectivă. Având o roată de rezervă în prietenia cu beneficii sunt șanse să tragi rapid frâna de mână dacă doar ceva nu ți se pare ok la noul punct de interes. Fără să verifici realitatea, renunți. Sau mergi o vreme în paralel ceea ce poate pune în pericol noua relaționare dacă celălalt află. Și e obositor și disfuncțional să te ascunzi, să spui minciuni. Prietenul de așternut a întâlnit o nouă tentație și vrea să dea curs acesteia? Nu este exclus să te întrebi de ce ea și nu tu, cum de ție îți spunea că este indisponibil dar acum brusc și-a schimbat poziția.

Nu ați setat bine condițiile

Nu ați făcut un set de reguli ale prieteniei cu beneficii, iar confuzia sau frustrarea se inserează cu succes. Pare că își dorește ca tu să fii acolo ori de câte ori el are chef, dar reciproca nu e valabilă. Vine, faceți sex și apoi pleacă direct, ceea ce nu te face să te simți prea bine, sau uită să mai plece și te simți sufocată. Ieșiți și cu prietenii voștri ca și cum sunteți un cuplu, apar manifestări ale geloziei.

Citește și:
I le-ai semnalat, dar nu face nimic. Comportamente toxice ale partenerului cu care te lupți inutil

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle