Principii generale de viață care au un impact pozitiv și în cuplu

Cu toții avem anumite principii de viață. Ele ne-au fost insuflate de către părinți, bunici, mentori sau oameni pe care i-am considerat modele. Chiar și prietenii sau grupul social pot fi o sursă pentru aceste principii care ne guvernează fiecare clipă și aspect al existenței. Sigur, de multe ori nici nu ești conștientă de ele, iar în ceea ce privește relația de cuplu principiile de mai jos funcționează ca un facilitator și liant al conexiunii dintre voi.


Adaptabilitatea

Dai dovadă de flexibilitate. Nu rămâi încrâncenată în anumite situații și nu ții cu dinții de anumite idei. Asta te face să fii o adevărată supraviețuitoare, care se adaptează contextelor noi și le folosește în favoarea sa. Astfel treci mai ușor peste greutăți, găsești soluții și trăiești ancorată în prezent fără să regreți amarnic trecutul sau să fantasmezi la un anumit tip de viitor.

Modestia

Ești conștientă de punctele tale forte, însă nu adopți o atitudine superioară, arogantă. Nu îi tratezi pe ceilalți ca fiind inferiori, nu îți fluturi epatant realizările și nici nu ești prinsă într-un discurs elogios la adresa ta.


Generozitatea

Oferi ținând cont de limitele tale, fără să ajungi la sacrificiu sau la frustrarea că nu primești înapoi la fel. O faci pentru că așa simți și consideri că o lume fără generozitate este una săracă emoțional și care nu își poate atinge potențialul. Mână în mână cu generozitatea merge bunătatea. Ești în echipa binelui și nu faci rău intenționat nimănui. Știi că răzbunarea sau plata polițelor se întoarce împotriva ta și nu te va elibera niciodată de emoțiile negative, și nici nu îți va aduce ceea ce ai nevoie să primești.

Recunoștința

Îți dorești mai mult, fără ca asta să te mistuie și să te deconecteze de la prezent. Ești recunoscătoare pentru ceea ce ai, ce trăiești, pentru oamenii din viața ta. Îți ești recunoscătoare ție pentru eforturile pe care le depui, pentru modul în care ai depășit încercările care ți-au pus piedici. Le ești recunoscătoare apropiaților, colegilor de serviciu și le transmiți asta deoarece cunoști puterea imensă a gratitudinii.


Acceptarea

Nu te forțezi pe tine cu nimic. Consideri că este o formă de autoabuz să faci asta. Îți accepți limitele și capacitățile de la momentul respectiv. Asta o aplici și oamenilor cu care interacționezi, inclusiv în cuplu. Deși uneori este trist pentru tine să vezi că ceea ce vrei tu nu se potrivește cu ceea ce vrea sau poate partenerul, accepți și acționezi în consecință. Discuți și găsești o cale de mijloc sau, chiar și dureros, pleci. Sigur, acesta este deznodământul cel mai radical. Pe de altă parte, atunci când nu forțezi și îl accepți pe celălalt, povestea se poate construi frumos și durabil.


Citește și:
Tipuri de alegeri personale care vor fi de un real ajutor și în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle