Prima întâlnire? Greșeli pe care le face partenerul, dar pot fi interpretabile și nu atât de grave

Pentru tine prima întâlnire este eliminatorie? De ce să îi dai celui care te curtează șansa unei noi întrevederi.

Prima întâlnire? Greșeli pe care le face partenerul, dar pot fi interpretabile și nu atât de grave

În mod clar nu vrei să îți pierzi timpul, să investești acolo unde este evident că ușa e închisă, nu aveți aceleași principii și valori, ori nu țintiți același tip de relaționare. Iar pentru tine prima întâlnire e un soi de test unde ești foarte atentă la diferite criterii ce ar putea indica semnale de alarmă, comportamente care să îți dea de gândit. Dacă la prima întâlnire, când există un filtru și fiecare vrea să facă impresie bună, el se poartă așa, păi mai târziu în relație când lucrurile se mai relaxează, e sigur de cuplul vostru… ce se va întâmpla? Mult mai rău, nu? Dar nu fiecare comportament care ar putea să-ți ridice o sprânceană e neapărat rău, iar o a doua întâlnire, uneori chiar și a treia ar putea clarifica mult mai bine tabloul.

Extrem de conștient de sine

Îți spui că nu vrei alături o persoană egoistă, a cărei atenție să fie orientată exclusiv către sine. Nici pe cineva care stă foarte prost la capitolul încredere în forțele proprii și se verifică continuu. Dar de unde știi care variantă este cea valabilă? De unde știi dacă nu te place și pur și simplu are un procent de anxietate specific unei prime întâlniri?

Mult control/Lasă decizia la tine

Te-a invitat în oraș, iar după ce ai acceptat a venit cu un întreg program foarte bine pus la punct în legătură cu care practic tu nu ai nimic de spus. Nici măcar nu a verificat cu tine dacă îți place cum a gândit prima întâlnire. Vrea să te impresioneze sau e preocupat de control, să domine, chiar nu îl interesează părerea celuilalt? Versus ceva ce îți sună a persoană subjugată, care vrea mereu să facă pe plac oamenilor din jurul său. Cum vrei tu, când vrei tu, ce vrei tu, tu să stabilești, că pentru el e grozav oricum din moment ce petrece timp cu tine. Este un pleaser sau vrea ca tu să fii într-o zonă de confort fără ca nevoile lui să fie încălcate?

Nu vorbește despre viitor

Și nu al vostru împreună, căci abia ați ieșit la prima întâlnire, ci un viitor al lui, despre viața lui. Se prea poate să nu aibă nicio direcție, lucru îngrijorător când îți dorești o relație serioasă. Ori să aibă totul așezat în ordine și echilibrat încât să nu vadă ce ar fi de menționat. Altă perspectivă e cea a intimității emoționale, care încă nu e construită între voi și nu se simte confortabil să ofere detalii foarte personale. În final ești o străină, chiar dacă aveți amici comuni sau ați stat puțin de vorbă online înainte de a vă întâlni.

Nu (prea) aveți pasiuni comune

Iar asta poate fi o problemă serioasă, căci similitudinile vă aduc împreună, interesele comune fac discuțiile mai palpitante și timpul liber petrecut într-o manieră agreabilă pentru amândoi. Însă atunci când sunteți diferiți, contează gradul în care sunteți disponibili să intrați unul în universul celuilalt, să încercați și apoi să dezvoltați acele pasiuni până acum străine. Și să o faceți amândoi, nu doar unul se adaptează și celălalt nu. Există aceasta disponibilitate din partea ta? Dar din partea lui? Sunt tipuri de hobby-uri, pasiuni pe care te simți confortabil să le explorezi sau zici din prima un nu hotărât?

Citește și:
Semne că relația voastră nu are cum să funcționeze, indiferent cât de mult te străduiești

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle