Tatiana Gavril se numără printre pacienții care și-au pierdut viața în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.
Sâmbătă după-amiază, 14 noiembrie, un incendiu a izbucnit la secția ATI a spitalului Județean Piatra Neamț. În urma acestuia, 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și-au pierdut viața, iar alte șapte persoane sunt în stare gravă, având mai multe arsuri pe suprafețe extinse ale corpului.
Printre persoanele care sunt în stare gravă se numără și medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei șase pacienți diagnosticați cu Covid-19 care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, din Iași, informează Digi24.
Tatiana Gavril, în vârstă de 67 de ani, a murit în urma incendiului de la secția ATI a spitalului Piatra Neamț. Avea șase copii biologici și de 25 de ani mai avea grijă și de alții la Casa Ray, orfelinatul coordonat de ea și de către soțul ei, Mihai. Ambii s-au infectat cu coronavirus, dar și alți copii din orfelinat. „Mama Tatiana”, așa cum i se spunea, a avut dificultăți respiratorii și saturația scăzută. Din acest motiv, a fost internată în spital și transferată la secția ATI.
„La finalul lunii octombrie, din păcate am avut primele infectări cu Covid-19. Pe rând, treptat, au fost depistați pozitiv 7 copii și părinții căminului, mama Tatiana și tata Mihai. Dumnezeu ne-a binecuvântat pe toți cu forme ușoare ale bolii, care au putut fi tratate acasă, cu excepția mamei Tatiana care a început să simtă dificultate în respirație, saturația de oxigen i-a scăzut până la 85, așa că a fost internată în spital. Deoarece starea ei s-a înrăutățit și mai mult, saturația scăzându-i până la 63, a fost transferată pe secția ATI a spitalului, unde a fost conectată la două surse de oxigen și i s-a administrat maximul de medicamentație”, se arată într-un mesaj emoționant publicat pe site-ul oficial al orfelinatului.
Starea de sănătate a Tatianei Gavril începea să se îmbunătățească și în ziua în care s-a produs tragicul incendiu, avea saturația de 99, atunci fiind și mutată în respectivul salon. „Starea mamei ușor, ușor începuse să se îmbunătățească. Saturația a început să crească la 80, apoi 85, apoi 91 iar în nefericita zi, cu măștile de oxigen, atinsese chiar saturația de 99. Avusese câteva zile în care nu putea să stea la marginea patului pentru că toate extremitățile i se învinețeau, ceea ce indică cheaguri și circulație sangvină blocată, dar și în această direcție începuse să se vadă îmbunătățire, de 2 zile, stătea la marginea patului fără să se mai învinețească.”
Persoanele care o îndrăgeau credeau că o vor vedea în curând, mai ales că starea ei era mai bună. „Aveam speranța că ne vom revedea cu bine acasă și îi vom sărbători aniversarea în luna decembrie. O așteptam cu toții plini de nerăbdare și așteptam cu sufletul la gură, minut de minut vești bune despre ea, însă…un trăsnet ne-a lovit pe toți când am auzit că este un incendiu la spital, pe secția ATI de la etajul 2, loc în care fusese mutată chiar în acea zi…”, potrivit mesajului publicat pe site-ul orfelinatului Casa Ray.
Foto: Casaray.ro