Planuri de nunta

Indiferent de subiect, Cartea nuntii perfecte are raspunsul potrivit la absolut orice intrebare legata de cel mai fericit eveniment din viata voastra. Mindy Weiss si Lisbeth Levine va ofera SOLUTIA: cea mai cuprinzatoare si utila carte despre organizarea nuntii la care ati visat!

Breaking News


Primul pas spre casatorie este sa-ti strigi in gura mare fericirea! Te-ai logodit si probabil vrei ca intreaga lume s-o stie. Dar, inainte de a transmite stirea la un post national de televiziune, gandeste-te cum se vor simti parintii tai daca nu vor fi primii carora le dai vestea. Asa ca suna-i imediat (sau sunati-i, daca se poate). Sau, si mai bine, daca locuiti in apropiere, faceti-le o vizita pentru a le da vestea cea mare. Care parinti trebuie anuntati primii? De obicei, cei ai miresei, dar decizia apartine fiecarui cuplu in parte.


Dupa ce ati anuntat ambele perechi de parinti, suna-ti fratii si surorile, rudele mai apropiate si prietenii foarte buni. Si nu uita de bunici – si pentru ei, acesta este un moment foarte important. Daca ai deja copii dintr-o casnicie sau dintr-o relatie anterioara si sunt suficient de maturi ca sa pastreze secretul, poti sa le spui lor inainte de a anunta pe oricine altcineva. Totusi, daca exista riscul ca ei sa dezvaluie vestea cea mare bunicilor lor, anunta-ti mai intai parintii. Sau aduna laolalta cele trei generatii si da-le tuturor vestea in acelasi timp. Decizia iti apartine.

Daca prevezi o reactie negativa din partea parintilor tai – poate ti-au spus deja foarte clar ca „nu sunt de acord cu alegerea ta’ –, asigura-te ca viitorul sot nu este de fata cand le aduci la cunostinta vestea cea mare. Nu are nici un rost ca logodnicul tau sa sufere din cauza reactiei lor negative. Dar ce te faci daca ei striga „Unde naiba ti-a fost capul?’, „Ti-ai pierdut mintile?’ sau altele asemenea? Explica-le ca planurile tale de nunta nu sunt negociabile. Spune-le cat este de important pentru tine sa poti impartasi cu ei aceasta experienta minunata. Pastreaza un ton respectuos – in definitiv, sunt parintii tai, chiar daca nu se comporta ca niste adulti. Iar daca ei afiseaza aceeasi atitudine si fata de logodnicul tau, ia-i deoparte si spune-le ca te pun intr-o situatie jenanta.


Daca nu esti la prima nunta, cum iti anunti, in acest caz, fostul sot despre noua logodna? Ei bine, conteaza foarte mult relatia voastra si daca aveti sau nu copii impreuna. Daca aveti copii, ti-as sugera sa nu-i lasi pe ei sa-i dea vestea: este firesc ca fostul sot sa aiba intrebari legate de schimbarea care urmeaza sa se petreaca in familie, asa ca ar trebui sa stabiliti o intalnire in cadrul careia sa discutati despre orice eventuale modificari ale conditiilor agreate anterior de voi.

Totodata, straduieste-te sa fii cat mai sincera cu copiii; sigur nu-ti doresti sa afle de la tatal lor cum li se va schimba viata. Daca nu aveti copii, dar ai ramas in relatii de prietenie cu fostul sot, trebuie neaparat sa-l suni si sa-i dai vestea in primele cateva saptamani. In zilele noastre, nu este ceva total iesit din comun ca fostii soti sa fie invitati la nunta, mai ales daca la mijloc sunt si copii.


Daca pana la logodna n-ai avut inca ocazia sa-ti cunosti viitorii socri, trebuie sa stabiliti o intalnire cat de curand posibil. De asemenea, ar trebui ca ambele perechi de parinti sa ia legatura si sa se felicite reciproc, mai intai prin telefon, apoi fata in fata, daca acest lucru este posibil.

Dar este bine sa ai in vedere urmatorul lucru: toata lumea trece, intr-o masura mai mica sau mai mare, printr-un soc cultural in momentul cand se casatoreste. Acesta are loc cand vizitezi casa familiei logodnicului tau, cand familiile voastre se intalnesc pentru prima sau a doua oara (poate si pe urma) si cand incepi sa integrezi diverse traditii si obiceiuri in noua familie pe care vrei s-o intemeiezi. Desi exista, cu siguranta, un risc mai mare de a aparea neintelegeri si conflicte daca urmeaza sa te casatoresti cu cineva de alta religie, rasa sau origine sociala ori chiar cu cineva din alta zona geografica, nimeni nu este imun la ciocnirile dintre culturi. Caci, intr-un fel, o familie este o mica tara de sine statatoare, cu propriile traditii, ritualuri si tabuuri.

Page: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle