Partenerul te supără foarte tare și te plângi des prietenelor? De ce acest comportament se poate întoarce împotriva ta

Să te plângi prietenelor apropiate este benefic până la un punct. Nu are legătură cu intimitatea, ci cu dinamica ulterioară din cuplu.

Partenerul te supără foarte tare și te plângi des prietenelor? De ce acest comportament se poate întoarce împotriva ta

Prietenele reprezintă plasa ta de siguranță, de suport social. Este foarte important să le ai, să cultivi relația cu ele, iar dacă observi ca te-ai izolat să remediezi acest aspect. În timp v-ați înstrăinat, s-au mutat în alte orașe sau țări? Se poate păstra legătura și când există între voi o distanță fizică de mii de kilometri. Iar dezvoltarea de noi prietenii, noi conexiuni, îți poate aduce oameni prețioși. Așadar ai în viața ta nu doar un om semnificativ, și anume partenerul de cuplu, ci și prietenii. Iar să te plângi în fața lor ori la telefon în legătură cu variatele probleme pe care le întâmpini în relație are și plusuri și minusuri. Nu te simți singură, te simți văzută, auzită, pot oferi o opinie din exterior, pot funcționa ca niște oglinzi, te pot ajuta practic atunci când e necesar. Minusurile nu anulează această intimitate dintre voi, doar să fii mai atentă la ce se petrece în relație ulterior.

Nu îți mai gestionezi tu singură emoțiile…

… sau problemele. Mai ales dacă există în spate un fond de dependență, cauți constant aprobarea celorlalți. Când te bazezi exclusiv pe prietene și fugi la ele la cel mai mic disconfort, nu rămâi în contact tu cu emoția ta. Nu vezi dacă este singulară sau la pachet cu altele, ce mesaje transmit emoțiile, ce nevoi emoționale nu sunt împlinite. Nu înveți să te autoreglezi tu singură.

Doar te ventilezi

Ești atât de supărată și de dezamăgită încât îți vine să explodezi. Și explozia se transpune în acea ventilare în fața prietenelor, când efectiv pui totul pe tapet, scoți tot la nivel emoțional. Și te simți bine apoi. Te simți eliberată. Dar te verși emoțional la ele și apoi te întorci acasă cu zâmbetul pe buze sau ceva mai liniștită și nu discuți cu cine trebuie. Căci problemele nu se vor rezolva doar dacă te plângi despre ele prietenelor. Ele trebuie abordate în relație cu partenerul, găsită o soluție împreună cu el. Ai realizat în timp că acesta nu este dispus la nicio schimbare importantă pentru tine? Ventilarea îți poate consuma energia necesară luării unei decizii ferme, în speță despărțirea.

Te alimentezi negativ

Te poți descărca, dar în același timp te poți încărca suplimentar. Discuțiile cu prietenele să fie un fel de combustibil aruncat deja peste lemnul ce arde mocnit și rezultatul să fie un ditamai incendiul. Să îl portretizați împreună din ce în ce mai negativ, mai rău decât este și să devină ca atare un personaj căzut în dizgrație alături de care nu mai ești dispusă să colaborezi, mai degrabă să-l eviți sau să te răzbuni pe el.

Nu mai vezi pozitivul

Care pozitiv când mintea este setată pe negativ și orientată către găsirea defectelor sau minusurilor? Punând foarte mult accentul pe negativ nu vezi și lucrurile bune sau frumoase pe care partenerul le face. Începi să vezi relația sau comportamentul lui în termeni de alb-negru, de totul sau nimic. În care el niciodată nu te ajută sau întotdeauna te ignoră, contribuția de natură pozitivă fiind anulată din start.

Citește și:
Comportamente capcană care îți afectează negativ viața și scad șansele găsirii unui partener

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle